USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Британські літаки стежать за ситуацією у Чорному морі: Захищають судна з українським зерном від РФ

Останніми тижнями британські літаки патрулюють Чорне море, щоб стримати Росію від завдання ударів по цивільних суднах
Чорне море

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Розвідка Великої Британії відстежуватиме дії РФ у Чорному морі, щоб російські окупанти не могли атакувати цивільні судна. А авіація країни захищає вантажні судна, які перевозять зерно з України, пише британська газета The Daily Telegraph.

В останні тижні британські літаки патрулюють Чорне море, щоб стримати Росію від завдання ударів по цивільних суднах.

"Будемо використовувати нашу розвідку, спостереження та рекогностування для спостереження за діяльністю Росії в Чорному морі. У межах цих операцій зі спостереження літаки ВПС Великої Британії здійснюють польоти над цим районом, щоб утримати РФвід завдання незаконних ударів по цивільних суднах", - заявили в офісі британського прем’єрміністра Ріші Сунака.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін під час зустрічі з президентом Туреччини заявив, що Москва не готова відразу повертатися до Чорноморської зернової ініціативи, яку зірвала у липні. Щоб це сталося, диктатор, як і раніше, вимагає виконання низки висунутих Москвою вимог.

Тож Лондон вживе низку заходів, які допоможуть світу у боротьбі із "зерновою зброєю" російського диктатора Володимира Путіна.

"Великобританія використовуватиме воєнну розвідку для відстеження активності Росії в Чорному морі, щоб запобігти будь-яким російським ударам по цивільних суднах, що перевозять зерно", - додав Сунак.

І зазначив, що його країна також проведе міжнародний саміт із продовольчої безпеки.

Ситуація із "зерновим коридором"

Як відомо, Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої сплив 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що розмовляв з приводу зриву "зернової угоди" з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

"Тематика очевидна – це чергова російська спроба зробити зброєю голод та дестабілізацію глобального продовольчого ринку. Держава-терорист поставила під загрозу життя 400 мільйонів людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту. Найбільш критична ситуація – в таких країнах Африки і Азії, як Сомалі, Ефіопія, Південний Судан, Ємен",  розповів український лідер.

На тлі загострення ситуації у Чорноморському регіоні президент Української зернової асоціації Микола Горбачов заявив, що "зернова угода" без участі Російської Федерації працюватиме.

Новини за темою: Румунія модернізує свій порт для більшого завантаження зерна з України
Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську