USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: Що туди увійде

Берлін надає ЗСУ 200 бойових броньованих машин MRAP
Машини MRAP
Машини MRAP
Джерело: відкриті джерела

Федеральне міністерство оборони пообіцяло Україні ще один великий пакет військової допомоги вартістю близько 400 мільйонів євро, яку раніше анонсував міністр оборони країни Борис Пісторіус. Про це повідомляє Міноборони Німеччини.

Новий пакет допомоги включає в себе важке озброєння, боєприпаси та системи розмінування. Німеччина хоче посилити українську протиповітряну оборону в майбутньому, тому планує додатково надати зенітні танки Gepard та системи IRIS-T.

Попередньо, Україна отримає 30 тис. артилерійських розривних боєприпасів калібру 155 мм, близько 3800 димових снарядів для 155-мм артилерії, 105 тис. снарядів 120-мм вибухових, димових і легких мінометних боєприпасів, а також 480 мінно-мінних снарядів АТ-2.

Німеччина також надає 200 бойових броньованих машин MRAP, щоб фахівці з розмінування могли безпечно підійти до російських мінних загороджень.

ЗСУ можуть отримати і зимове спорядження, комплекти запчастин до систем, які вже поставлені, транспортні засоби та 50 надводних безпілотників.

Зазначається, що допомога реалізується за рахунок запасів Бундесверу та спільно з промисловими партнерами. Обіцяне обладнання має надійти в Україну якомога швидше.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні