USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бригадний генерал Собко йде у відставку: Причини не оприлюднював

Собко згадав, що на початку широкомасштабного вторгнення Сили ТрО за кілька тижнів виросли з 10 до 100 тисяч людей
Собко
Сергій Собко
Джерело: відкриті джерела

Напередодні начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ, бригадний генерал Сергій Собко повідомив, що залишає Сили ТрО з 10 січня. Про це військовий написав у Facebook.

Водночас Собко не уточнив причину своєї відставки.

"Через два роки, коли я залишаю Сили ТрО ЗСУ, хочу сказати лиш одне – я пишаюся, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних сил України, а також вдячний всім людям, з якими я працював заради становлення, зміцнення та розвитку Сил ТрО", – подякував військовий.

Крім того, згадав, що на початку широкомасштабного вторгнення Сили ТрО за кілька тижнів виросли з 10 до 100 тисяч людей. Більшість бійців не мала раніше військового досвіду і потребувала фахової підготовки. Собко вказав і на труднощі, серед яких – забезпечення підрозділів їжею, одягом, зброєю та боєприпасами, навчання солдатів і підготовка командирів.

"Розгортаючи Сили територіальної оборони, виявилося, що те, що, на перший погляд, було непривабливим і недооціненим, стало предметом гордості. Бо, вкладаючи зусилля та час, дбаючи про щось, ти будеш це любити. І пишатимешся кожним здобутком, кожною перемогою, бачитимеш поступ, і ви зростатимете разом", – зауважив Собко.

Що відомо про Собка?

Сергій Станіславович Собко (нар. 11 липня 1984 року, Літин, Вінницька область) – бригадний генерал Збройних сил України. Начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ (2022). Герой України (2015). У 2017–2019 – командир 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

З початком війни на Донбасі у 2014 році виконував бойові завдання на сході як командир батальйону.

Після створення у січні 2022 року Сил тероборони ЗСУ Собка призначили начальником штабу – заступником командувача Сил ТрО. На початку повномасштабного вторгнення РФ був одним із керівників оборони Києва.

У березні 2022 року Собку надали звання бригадного генерала.

Має дружину та сина.

Генерал Тарнавський спрогнозував ситуацію на фронті наступного року

Генерал Олександр Тарнавський, який є командувачем Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", спрогнозував ситуацію на фронті наступного року та припустив, що 2024 рік може бути важчим для України.

"Думаю, що наступний рік буде, можливо, ще важчим. Тому що ми повинні закінчувати ведення бойових дій і звільнення наших територій. І чим ближче до виконання цього завдання, головної мети – виходу на наші кордони, воно буде ще складніше. Ворог про це знає і буде творити все для того, щоб ми це завдання не виконали. Тому, як кажуть, нам – удачі, ну а їм – вони свій вибір зробили. Тому я кажу, що рік буде важкий", – заявив Тарнавський.

Додамо

Президент Зеленський під час пресконференції наголосив, що ніхто не знає відповіді, чи закінчиться війна у 2024 році. Навіть ті командири, які кажуть, що вона не закінчиться у 2024 році, вони не знають. 

Новини за темою: Окупантам не вдається блокувати Куп'янськ, незважаючи на активні спроби, – Сирський
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат