USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупантам не вдається блокувати Куп'янськ, незважаючи на активні спроби, – Сирський

Штурми позицій ЗСУ ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп'янська
окупанти наступ
Джерело: відкриті джерела

Російські війська продовжують вести активні наступальні дії в районі Куп'янського лісу. У такий спосіб ворог намагається прорвати оборону ЗСУ і просунутися на напрямку однойменного міста, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Інтенсивні бойові дії на цьому напрямку розпочалися в жовтні 2023 року і відтоді тут ні на "день не вщухає жорстка боротьба. Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх з артилерії та використовує авіацію. Зараз штурми наших позицій ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп'янська", – сказав Сирський.

Він наголосив, що командири та штаби наших частин добре володіють ситуацією, постійно розвідують, аналізують дії противника та ухвалюють усі необхідні рішення.

Загроза для Куп'янська

Раніше The Telegraph із посиланням на джерело у Збройних силах України повідомив, що РФ може розпочати новий наступ під Харковом. Відтак, українські Сили оборони активно готуються до оборони на цьому напрямку.

Нещодавно окупанти завдали ударів по місту та 15 навколишнім населеним пунктам із застосуванням ракет, артилерії та мінометів. Цілі включали як цивільні будівлі, так і військові позиції, що розглядається як підготовка до широкомасштабного наступу найближчими тижнями.

"Місцеві підрозділи військової розвідки вважають, що російські війська можуть планувати посилення повітряних атак цими вихідними, що припадають на Різдво у РФ, яке відзначається 7 січня. Незабаром після цього може розпочатися наземний наступ, можлива дата початку якого – 15 січня", – йдеться у статті.

Нагадаємо, ми писали, що російським окупантам вдалося просунутися на заході Запорізької області, де вони захопили позиції, які ЗСУ звільнили під час літнього контрнаступу. 

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський