USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Бої за Тьоткіно продовжуються: Путін вперше прокоментував рейд російських добровольців на територію РФ

Добровольці зайняли частину села та знищили пункт управління РФ
Бійці легіону
Бійці легіону "Свобода Росії"
Джерело: скріншот

Легіон "Свобода Росії" продовжує вести бої за село Тьоткіно Курської області. Воно межує з Україною у районі Сумської області.

Добровольці передають вітання зі звільненої частини Тьоткіного та просуваються далі.

"Ведемо бій у Теткіному. Вулиці сильно прострілюються", – кажуть вони.

Також добровольці показали, як знищили пункт управління російської армії.

"Наближаємо кризу для захисту кривавого режиму", – прокоментували бійці легіону.

Будемо робити все, щоб у прикордонних районах ніяких виборів Путіна не було

Бійці Російського добровольчого корпусу будуть докладати зусиль, щоб на прикордонних з Україною територіях жодних псевдовиборів російського диктатора Володимира Путіна не було. Про це заявив глава і засновник РДК Денис Нікітін.

"Я думаю, що бійці Російського добровольчого корпусу зроблять усе, щоб у прикордонних з Україною районах ніяких виборів (президента РФ, – ред.) не було. Ймовірно, це можна назвати однією із цілей нашої поточної операції", – каже Нікітін.

За його словами, бійці РДК можуть вплинути і показати людям, що у РФ плануються не вибори, а фарс, і це одне із політичних завдань російських добровольців. Також він розповів, що після кожної подібної операції до лав РДК хочуть приєднатися все більше росіян.

"Кожна подібна операція доводить, що боротися з путінським режимом можна і потрібно це робити виключно зі зброєю. Жодних беззубих акцій, як ліхтарики в нічне небо чи чим там російська опозиція займалася останні 20 років. Це все не працює. Смерть Олексія Навального лише впевнила всіх у нашій правоті. Лише збройний опір. І РДК показує, як виглядає цей збройний опір, як виглядає справжня боротьба за майбутнє Росії. Велика кількість людей дивляться на нас, бачать наші успіхи і знаходять в собі сміливість, щоби приєднатися до нашої боротьби", – сказав керівник РДК.

Що каже про це Путін

Російський диктатор Володимир Путін вперше прокоментував події у Бєлгородській та Курській областях, а також прорив російських добровольців.

"Пояснення дуже просте. Все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. Жодної з цілей, які вони ставили перед собою минулого року, вони не досягли", – заявив Путін.

При цьому диктатор стверджує, що нібито головна мета рейду полягає у тому, що "якщо не зірвати президентські вибори в Росії, то бодай якось завадити нормальному процесу волевиявлення громадян". Також Путін нафантазував ніби намір "отримати козир" для обміну територіями на ймовірних переговорах.

"Але третє – якщо хоч щось вийде, отримати якийсь шанс, якийсь аргумент, якийсь козир у можливому майбутньому переговорному процесі: ну ми вам повернемо, а ви нам поверніть це", – сказав він.

При цьому російський диктатор звинувачує Україну у подіях на території Бєлгородської та Курської області і не вказує, що кордон прорвали бійці добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, цієї ночі 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців