USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Російські добровольці на танках прорвали кордон РФ і заявили про участь у виборах

Бійці добровольчих батальйонів зайшли у Курську та Бєлгородську області
РДК
Джерело: відкриті джерела

Російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області РФ. Наразі вони просуваються по регіону у кількох напрямках.

Сьогодні вранці бійці легіону "Свобода Росії" (ЛСР) анонсували повернення на територію Росії. Свої дії вони обґрунтували роками неволі під керівництвом російської влади та бажанням звільнити народ РФ від диктатури Кремля.

"Легіон йде на "вибори", – заявили вони.

Також на територію РФ зайшли російські добровольці "Сибірського батальйону". Вони опублікували відповідне відео, де група бійців просувається вздовж лісового масиву.

"Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ", – йдеться в їх повідомленні.

Згодом ЛСР показав кадри з прориву кордону РФ. На них видно, що російські добровольці здійснили захід на територію ворога у нічний час доби на важкій техніці.

Що кажуть в українській розвідці

Бойові дії в Росії 12 березня – це, ймовірно, спільна спецоперація російських добровольчих батальйонів. Це самостійні підрозділи, які складаються з росіян. Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов сказав у коментарі 24 Каналу. Він прокоментував нічний захід російських добровольців до Курської та Бєлгородської областей.

"Легіон "Свобода Росії", РДК і "Сибірський батальйон" на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян Росії. Вони зрештою знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії", – висловився представник ГУР.

Добровольці взяли під контроль Тьоткіно Курської області

Легіон "Свобода Росії" заявив, що селище Тьоткіно Курської області повністю під контролем російських визвольних сил. Нині окупанти залишають населений пункт.

"Путінська армія стрімко залишає селище, залишає позаду позиції та кидає важку техніку", – заявили в легіоні "Свобода Росії".

А в Міноборони РФ заявили, що на них напали українські військові, атаки яких "вони відбили".

"Усі атаки ЗСУ відбиті, українські формування, зазнавши суттєвих втрат, відкинуто. Порушень кордону не допущено", - пише російське відомство.

Там додали, що нібито відбито чотири атаки українських ДРГ, які намагалися прорватися на прикордонну територію в районі населеного пункту Тьоткіно Курської області.

"Зазнавши значних втрат, противник відкинутий", - заявили в Міноборони РФ.

Що цьому передувало

В травні минулого року бійці Російського добровольчого корпуса зайшли у селище Глотово Бєлгородської області. Вони оприлюднили відео з прапором РДК біля будівлі пошти. Згодом російські добровольці в ніч з 23-го на 24 травня досягли кордонів Курської області. 

Тоді легіон "Свобода Росії" повідомив про "демілітаризацію" мотострілецької роти РФ у Бєлгородській області. Також російські добровольці знищили кілька одиниць ворожої бронетехніки. На тлі загострення ситуації в Бєлгородській області влада регіону 22 травня ввела режим "контртерористичної операції".

Нагадаємо, у вересні минулого року начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють на боці України проти Росії, продовжать здійснювати рейди у прикордонні регіони РФ, і масштаб цих атак зростатиме.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори