USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Майже половина українців у тилу готова до переговорів із РФ, – опитування

35% вважають, що цього поки не варто робити
РФ і Україна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Більшість тилової частини України (44%) вважає, що час для початку мирних переговорів настав. Про це свідчить опитування Центру Разумкова, проведене на замовлення ZN.UA.

35% вважають, що цього поки не варто робити.

Згідно з опитуванням, майже половина (49%) жителів центральної України спокійно сприйме інформацію про початок офіційних переговорів із Росією. Низький показник серед тих, хто готовий до переговорів, дав захід України – 35%. Та найбільше не хочуть переговорів жителі сходу – 34%, 33% – "за" переговори, ще 32 – не визначились.

60% жителів півдня вважають, що час для офіційних переговорів із Росією настав, що майже на 16% перевищує середній показник по Україні.

Джерело: ZN.UA

Чи варто Україні погоджуватись на умови Путіна?

83% опитаних не згодні з виведенням українських військ з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей в їхніх адміністративних кордонах. Також 84% опитаних проти того, щоб віддати ці області агресору. 77% жителів України не можуть погодитися з тим, що всі західні санкції проти Росії мають бути скасовані.

Водночас із вимогою диктатора про те, щоб нейтральний позаблоковий без’ядерний статус України мав бути зафіксований у Конституції України не згодні 58% і підтримують 22%.

Джерело: ZN.UA

Нагадаємо, згідно з результатами цього ж опитування, 46% українців вважають, що бути ухилянтом не соромно. І лише 29% думають протилежне.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів