USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Бізнес під час війни. Скільки ФОПів і компаній закрилися з початку російського вторгнення

Незважаючи на повномасштабні бойові дії та блекаути, бізнес в Україні продовжує розвиватися
бізнес
Джерело: відкриті джерела

На початок квітня 2023 року кількість зареєстрованих ФОПів в Україні становить майже 2 млн, а компаній – понад 1,2 мільйона. Про це йдеться у звіті "Опендатабот".

Там зазначають, що закриті ФОПи за цей рік були повністю компенсовані новими відкритими справами. А кількість новозареєстрованих компаній у 5,6 раза перекриває чисельність бізнесів, що припинили роботу.

Незважаючи на всі кризи, викликані бойовими діями і масовими блекаутами, перший рік повномасштабної війни не став рекордним за кількістю закритих справ. Станом на початок квітня 2023 року під час війни було закрито 203 921 ФОП. У попередні роки в середньому в Україні закривалося 260 тисяч ФОПів на рік.

Важливо, що кількість новостворених справ із залишком перекриває чисельність бізнесів, які припинили роботу. За той самий період було зареєстровано 208 936 нових ФОПів.

Джерело: Опендатабот

Там також розповіли, що на противагу малому і середньому бізнесу кількість нових компаній значно перевищила чисельність закритих справ. За час війни було зареєстровано понад 32 тисячі компаній, а припинили роботу і стали неактивними 5728 бізнесів.

Додамо, протягом року з початку повномасштабної війни українці зареєстрували понад 202 тисячі нових ФОПів. Більшість із них було відкрито в Києві.

 

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР