USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Більшість українських шкіл розпочнуть навчання в очному або змішаному форматі

Цього року 500 шкіл матимуть нові укриття коштом державних субвенцій
укриття у школах

Укриття в одній зі шкіл України

Джерело: Цензор.Нет
Новий навчальний рік 80–85% шкіл розпочнуть очно або у змішаному форматі. Про це заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків заявив в етері "Українського Радіо".

У першому півріччі 2022/2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали офлайн, 33% – дистанційно, а 51% – змішано.

"Станом на 1 вересня у нас не буде 100% офлайн-навчання у всіх школах, тому що є школи на прифронтових територіях, зокрема в Харківській області, які перебувають постійно під обстрілами і де тривоги відбуваються по чотири-п'ять разів на день", – пояснив Сташків.

За його словами, ще 500 шкіл матимуть нові укриття коштом державних субвенцій.

Новини за темою: ЮНЕСКО закликає заборонити використання смартфонів у школах по всьому світу: Про яку небезпеку йдеться

"В окремих школах вже до 1 вересня будуть завершені роботи, але в деяких укриття будуть ще облаштовуватись і після початку навчального року", – розповів заступник міністра.

За його словами, для цього виділяються кошти з місцевого бюджету, а також в облаштуванні шкіл новими укриттями допомагають міжнародні партнери-донори.

Раніше

У липні 2022 року Міністерство освіти і науки опублікувало повний перелік рекомендацій щодо організації укриттів, який розробила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Новини за темою: Мінна безпека, керування дронами та домедична допомога: В українських школах оновлять дисципліну "Захист України"

Насамперед укриття мають розміщуватись у підвальному (підземному) приміщенні, на цокольному чи першому поверсі навчального закладу. Якщо на першому поверсі – то лише за умови забезпечення огороджувальними будівельними конструкціями.

Важливо, щоб укриття розташовувалось у складі основної будівлі школи або в безпосередній близькості до закладу (до 100 м).

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл
У Польщі планують розробити програму будівництва бомбосховищ У Польщі планують розробити програму будівництва бомбосховищ