USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Укриття у столиці за 95 млн гривень: Фірма, якій хотіли довірити будівництво, надала недостовірні дані

В результаті замовник відхилив тендерну пропозицію переможця закупівлі
укриття Київ
Укриття в Києві
Джерело: Бюро економічної безпеки України

У столичного підприємства, яке не відповідає кваліфікаційним вимогам щодо переможця публічної закупівлі, хотіли замовити будівництво укриття. До того ж ця ж компанія надала недостовірну інформацію, суттєву при визначенні результатів тендера. Вартість тендеру становила 95,2 млн гривень. Про це інформує пресслужба Бюро економічної безпеки.

"Про проведення закупівлі робіт з будівництва споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття оголосило управління освіти одного з районів Києва. Переможцем тендеру визначили столичне підприємство, остаточна цінова пропозиція якого склала 95,2 млн гривень", – йдеться в повідомленні.

Під час здійснення дослідження фахівці БЕБ встановили низку ризиків, пов’язаних зі згаданою компанією.

"З метою недопущення неефективного використання державних коштів аналітики Територіального управління скерували рекомендаційний лист із виявленими ризиками на адресу управління освіти. Завдяки вжитим заходам замовник відхилив тендерну пропозицію переможця закупівлі. Таким чином аналітики ТУ БЕБ у місті Києві упередили нераціональне використання понад 95 млн гривень коштів з бюджету міста Києва", – зазначають у Бюро економічної безпеки.

Скандал з тендером на укриття в Одесі

Раніше БЕБ виявило порушення під час проведення тендеру на будівництво укриття для закладу освіти. З державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн гривень.

У виконавця робіт було відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації. Тобто компанія не відповідає кваліфікаційним вимогам тендера.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?