USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЮНЕСКО закликає заборонити використання смартфонів у школах по всьому світу: Про яку небезпеку йдеться

Агентство ООН закликало політиків не нехтувати "соціальним виміром" освіти
телефон в школі
Мобільні телефони в школі
Джерело: відкриті джерела
Агентство Організації Об'єднаних Націй із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) рекомендує всім країнам заборонити використання смартфонів у школах, щоб уникнути порушення навчального процесу, покращити навчання та допомогти захистити дітей від кіберзалякувань, передає The Guardian.

У звіті ООН йдеться, що цифрові технології, включно зі штучним інтелектом, завжди повинні підкорятися "людиноцентричному баченню" освіти й ніколи не витісняти особисте спілкування з учителями.

В ЮНЕСКО переконані, що позитивний вплив цифрових технологій на результати навчання та економічну ефективність може бути переоціненим, а нове не завжди є кращим.

Новини за темою: МФЖ та ЮНЕСКО "висловили жаль" у зв'язку з ліквідацією пропагандиста, який вбивав українців

Агентство Організації Об'єднаних Націй закликало політиків не нехтувати "соціальним виміром" освіти, де студенти навчаються віч-на-віч, оскільки дедалі більше навчання переміщується в інтернет, особливо в університетах.

"Цифрова революція має бути спрямована на покращення навчального досвіду та на добробут студентів і вчителів, а не на шкоду їм. Ставте на перше місце потреби учня та підтримуйте вчителів. Онлайн-зв’язки не замінять спілкування людей", – сказала гендиректорка ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Надмірне або невідповідне використання учнями технологій у класі та вдома (смартфонів, планшетів чи ноутбуків), може відволікати, заважати та негативно впливати на навчання, вважають в ЮНЕСКО.

Новини за темою: ЮНЕСКО через супутник моніторить зруйновані Росією культурні пам'ятки України

На думку агентства, країни "усвідомили важливість того, щоб учні були на першому місці", коли мова зайшла про цифрові технології. В ЮНЕСКО згадали приклад Китаю, де дітям заборонили брати мобільні телефони до школи.

Дослідження ЮНЕСКО

На підставі аналізу 200 систем освіти в усьому світі агентство підрахувало, що кожна четверта країна заборонила використання смартфонів у школах. Серед них Франція, яка запровадила таку заборону у 2018 році, і Нідерланди, які запровадять обмеження з 2024 року.

Читайте також:
В українських школах фіксують близько 100 справ щодо булінгу на рік, – Опендатабот В українських школах фіксують близько 100 справ щодо булінгу на рік, – Опендатабот
Ще п'ять об'єктів України потрапили під захист ЮНЕСКО Ще п'ять об'єктів України потрапили під захист ЮНЕСКО
Понад 40% українських підлітків не мають базового рівня математичної і читацької грамотності, – результати дослідження Понад 40% українських підлітків не мають базового рівня математичної і читацької грамотності, – результати дослідження
Україна вперше увійшла до Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Україна вперше увійшла до Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО