USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Беленюк заявив, що після Олімпійських ігор йде зі спорту

Нардеп зазначив, що не планує очолювати ні Міністерство молоді та спорту, ні будь-яку федерацію
Жан Беленюк
Жан Беленюк
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат, перший заступник голови комітету з питань молоді і спорту, срібний призер Олімпійських ігор-2016 Жан Беленюк йде зі спорту. Про це він сказав в ефірі ТАК.TV.

"Зважаючи на те, що мені 33 роки і це такий достатньо поважний вік для борця греко-римського стилю, тому я думаю, що мої сили дійсно будуть вичерпані після цих Олімпійських ігор і це буде, скоріш за все, 99%, що останні мої Ігри", – сказав він.

Беленюк додав, що не планує очолювати ні Міністерство молоді та спорту, ні будь-яку федерацію.

"Наразі моя мета – це гідно представити нашу державу на майбутніх Олімпійських іграх. Я сконцентрований саме на цьому, що буде далі, будемо дивитися, вистачає роботи як всередині нашого комітету, так і безпосередньо на засіданнях Верховної Ради України. Взагалі перед країною стоїть багато викликів, в тому числі і збереження країни, і спорту в ній. Тому я думаю, що точно є чим займатися і точно є що робити кожному на своєму місці. Я сподіваюся, що спільні дії в підсумку дадуть нам необхідний результат, тобто перемогу в цій війні і відстоювання свого суверенітету, територіальної цілісності і нашої незалежності", – зазначив нардеп.

Олімпіада у Парижі

Варто нагадати, що Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочалася у квітні.

Ми писали, що президент Франції Еммануель Макрон планує досягнути припинення вогню у всіх воюючих країнах світу під час Олімпіади.

Що стосується російських представників, вони можуть зустрітися на змаганнях з тенісу, оскільки Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

До того ж на Олімпіаді можуть бути представлені інші атлети з РФ, зокрема, ті, хто не відповідає вимогам нейтральності.

Натомість Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту оприлюднили рекомендації для українських атлетів щодо можливих контактів із росіянами та білорусами під час Ігор. Насамперед НОК рекомендує спортсменам з України утриматися від прямих контактів із представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії.

Читайте також:
Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу? Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу?
НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024 НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024
Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі
25 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі