USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі

Боксер заявив, що пояс IBF – це його подарунок для британців Джошуа й Дюбуа на 21 вересня
Олександр Усик

Олександр Усик

Джерело: відкриті джерела

Український боксер Олександр Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. І залишив вакантним пояс IBF для поєдинку британців Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа, повідомив Усик у відеозверненні.

Боксер заявив, що пояс IBF – це його подарунок для Джошуа й Дюбуа на 21 вересня, коли, ймовірно, між двома британцями має відбутися бій.

"Ентоні та Даніель, пояс IBF – мій подарунок вам на 21 вересня 2024 року. Світ любить сильних. Слава Богу за все! Слава Україні!" – сказав Усик.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)

Коли Усик став абсолютним чемпіоном?

Наш боксер переміг британця Тайсона Ф'юрі вночі 19 травня. Бій тривав 12 раундів, хоча міг закінчитися раніше. У дев'ятому раунді українець відправив британця в нокдаун. Однак той зміг підвестися.

Усик переміг роздільним рішенням суддів, які винесли рішення віддати перемогу Усику, хоча на їхніх записках була суперечлива статистика: 115:112, 114:113 (на користь Усика) і 114:113 (на користь Ф'юрі).

Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO і WBC, тому на кону був титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Тоді Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який завоював цей статус у 1999 році.

Згодом повідомлялося, що, ймовірно, бій-відповідь міг би відбутися вже в жовтні цього року, якщо команди зможуть з першого разу домовитися про дату поєдинку. Якщо Усик зможе перемогти Ф'юрі в реванші, тоді йому доведеться битися з володарем IBF, аби зібрати всі чотири пояси (WBA, WBC, IBF та WBO) і захистити звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

До того ж Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Зокрема, до рейтингу The Ring увійшли десять найкращих боксерів сучасності, виходячи з результатів останніх поєдинків.

Раніше Усик перебував у топ-3 рейтингу, а очолював його абсолют у другій легшій вазі Наоя Іноуе. Проте український боксер зміг посунути японця з першого місця після перемоги над Ф'юрі у поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

Тим часом у Міжнародній боксерській федерації (IBF) раніше заявляли, що заберуть в Усика свій титул чемпіона у надважкій вазі. У федерації пояснювали це тим, що захист пояса проти хорвата Філіпа Хрговича вже прострочений.

Читайте також:
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу 67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Ярослава Магучіх та Єгор Якушенко стали найкращими спортсменами вересня за версією НОК Ярослава Магучіх та Єгор Якушенко стали найкращими спортсменами вересня за версією НОК
Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі