USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі

Боксер заявив, що пояс IBF – це його подарунок для британців Джошуа й Дюбуа на 21 вересня
Олександр Усик

Олександр Усик

Джерело: відкриті джерела

Український боксер Олександр Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. І залишив вакантним пояс IBF для поєдинку британців Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа, повідомив Усик у відеозверненні.

Боксер заявив, що пояс IBF – це його подарунок для Джошуа й Дюбуа на 21 вересня, коли, ймовірно, між двома британцями має відбутися бій.

"Ентоні та Даніель, пояс IBF – мій подарунок вам на 21 вересня 2024 року. Світ любить сильних. Слава Богу за все! Слава Україні!" – сказав Усик.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)

Коли Усик став абсолютним чемпіоном?

Наш боксер переміг британця Тайсона Ф'юрі вночі 19 травня. Бій тривав 12 раундів, хоча міг закінчитися раніше. У дев'ятому раунді українець відправив британця в нокдаун. Однак той зміг підвестися.

Усик переміг роздільним рішенням суддів, які винесли рішення віддати перемогу Усику, хоча на їхніх записках була суперечлива статистика: 115:112, 114:113 (на користь Усика) і 114:113 (на користь Ф'юрі).

Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO і WBC, тому на кону був титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Тоді Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який завоював цей статус у 1999 році.

Згодом повідомлялося, що, ймовірно, бій-відповідь міг би відбутися вже в жовтні цього року, якщо команди зможуть з першого разу домовитися про дату поєдинку. Якщо Усик зможе перемогти Ф'юрі в реванші, тоді йому доведеться битися з володарем IBF, аби зібрати всі чотири пояси (WBA, WBC, IBF та WBO) і захистити звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

До того ж Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Зокрема, до рейтингу The Ring увійшли десять найкращих боксерів сучасності, виходячи з результатів останніх поєдинків.

Раніше Усик перебував у топ-3 рейтингу, а очолював його абсолют у другій легшій вазі Наоя Іноуе. Проте український боксер зміг посунути японця з першого місця після перемоги над Ф'юрі у поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

Тим часом у Міжнародній боксерській федерації (IBF) раніше заявляли, що заберуть в Усика свій титул чемпіона у надважкій вазі. У федерації пояснювали це тим, що захист пояса проти хорвата Філіпа Хрговича вже прострочений.

Читайте також:
Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу? Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу?
НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024 НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024
25 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі
Футбольну команду другої ліги очолить жінка Футбольну команду другої ліги очолить жінка