USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Французько-німецька компанія з виробництва танків KNDS створить філію в Україні

Раніше йшлося про те, що компанія розгорне будівництво в Україні вже цього літа
 KNDS
Компанія KNDS
Джерело: відкриті джерела

Франція і Німеччина дозволили виробнику танків KNDS створити виробничий підрозділ в Україні. Про це заявив глава Міністерства оборони Франції Себастьян Лекорню, повідомляють західні ЗМІ.

"Оголошуємо, що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши тут філію", – сказав Лекорню після переговорів із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Створений підрозділ має зайнятися випуском запчастин і навчанням місцевого персоналу.

Що відомо про компанію KNDS?

KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) – спільне підприємство двох європейських виробників бронетехніки – німецької фірми Krauss-Maffei Wegmann і французької Nexter Systems. Фірму утворили у 2016 році, штаб-квартира знаходиться в Амстердамі.

Krauss-Maffei Wegmann відома в Україні як виробник танків Leopard та зенітних установок Gepard. Nexter Systems є виробником САУ Caesar та танків Leclerc.

Новини за темою: Німеччина анонсувала новий пакет допомоги Україні на 500 млн євро, але без Taurus

Три оборонні компанії Франції планують розгорнути виробництво в Україні

Раніше Лекорню повідомляв, що вже цього літа три оборонні компанії Франції планують розгорнути виробництво в Україні. 

"Три французькі компанії заснують партнерство з українськими компаніями, особливо у сфері безпілотників і обладнання для сухопутних сил, для виробництва запчастин в Україні, і, можливо, в майбутньому боєприпасів. Мета в тому, щоб отримати перші виробничі підрозділи цього літа", – говорив міністр оборони.

Серед цих компаній якраз називали оборонний консорціум KNDS, утворений французьким виробником озброєнь і військової техніки Nexter і німецькою машинобудівною компанією Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат