USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Три оборонні компанії Франції планують розгорнути виробництво в Україні

Приступити мають намір вже цього літа
Франція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Три оборонні компанії Франції планують розгорнути виробництво в Україні. Приступити мають намір вже цього літа, сказав міністр оборони Себастьян Лекорню.

"Три французькі компанії заснують партнерство з українськими компаніями, особливо у сфері безпілотників і обладнання для сухопутних сил, для виробництва запчастин в Україні, і, можливо, в майбутньому боєприпасів. Мета в тому, щоб отримати перші виробничі підрозділи цього літа", – каже він.

За словами Лекорню, серед цих компаній, найімовірніше, буде франко-німецький оборонний консорціум KNDS, утворений французьким виробником озброєнь і військової техніки Nexter і німецькою машинобудівною компанією Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG.

Допомога Франції

Найближчими тижнями Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе. Про це повідомив міністр оборони Себастьян Лекорню.

Політик заявив, що Париж розробляє "нове покоління" дронів-камікадзе. Це проєкт, який міністр розпочав після свого призначення, і він перебуває наразі в експериментальній фазі.

До того ж французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестувати в Україну і брати активну участь у реконструкції країни, не чекаючи на завершення війни. 

Зазначається, що Франція вже представила двосторонній механізм страхування інвестицій в Україні.

Ідеться про те, що будь-яка компанія, яка працює за французьким законодавством і здійснює довгострокові інвестиції за кордоном в нову або існуючу компанію, або будь-яка кредитна установа, яка надає банківський кредит іноземному підрозділу, має право на це інвестиційне страхування.

Новини за темою: Франція передала ЗСУ партію бронемашин AMX-10RC, – ЗМІ

Разом з тим торік делегація представників французьких компаній, що займаються виготовленням військової техніки, підписали з Україною близько 20 контрактів. Тоді ця делегація прибула до Києва разом з міністром оборони Себастьєном Лекорню.

Під час зустрічі сторони обговорили питання можливого затягнення війни в Україні. Тож вирішили, що Франція дещо змінить свої підходи в контексті допомоги нашій країні.

"Ми збираємося перейти від логіки продажів, що ґрунтуються на наших запасах, до логіки промислового партнерства", – зазначав Лекорню.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Україна офіційно заявила про участь в цьогорічній Олімпіаді в Парижі Україна офіційно заявила про участь в цьогорічній Олімпіаді в Парижі
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок