USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Анонсовані протести на угорському кордоні: ДПС України допускає, що блокади не буде

У службі повідомили, що протести начебто пройдуть без бокування кордону
Кордон
Джерело: відкриті джерела

У понеділок, 11 грудня, може розпочатись протест угорських перевізників. В Угорщині тим часом заявили, що блокування кордону не очікується. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Угорці повідомили, що 11 грудня близько 11:00 може початися демонстрація на напрямку "Захонь – Чоп", – заявив Демченко.

Речник ДПСУ додав, що угорські колеги також зазначили, що блокування кордону начебто не відбуватиметься. Сьогодні на вищезгаданому пункті пропуску чекають чергу близько 1000 вантажівок, але інтенсивність руху триває. Цю інформацію також підтвердили на офіційній сторінці Державної митної служби України.

"Демонстрація угорських перевізників на кордоні з Україною, яка має розпочатися 11 грудня, не супроводжуватиметься блокуванням руху вантажівок у п/п "Захонь – Тиса", – йдеться у повідомленні.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі українських митників з угорськими колегами.

Новини за темою: Блокування кордону: Український водій розповів, в яких умовах чекає чергу

Що вимагають перевізники Угорщини

За даними Асоціації угорських підрядників автоперевезень MKFE, автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками", – зазначається у дописі.

Протестувальники заявляють, що вони хочуть привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до серйозних, на їхню думку, наслідків угоди між ЄС, Україною та Молдовою, яка частково лібералізує автомобільні перевезення і ставить багато угорських підприємств у критичну ситуацію, що викривляє ринок. Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками.

Нагадаємо, ситуація на польсько-українському кордоні лишається майже незмінною. Зараз там перебувають близько 3,5 тисячі вантажних транспортних засобів, а польські протестувальники продовжують блокувати чотири напрямки. Серед напрямків, які блокуються, – "Рава-Руська – Гребенне", "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова", "Шегині – Медика".

Читайте також:
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців