USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Угорські перевізники анонсували блокаду українського кордону

Протестувальники заявляють, що вони хочуть привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини
Загонь-Чоп
Пункт пропуску Загонь-Чоп
Джерело: відкриті джерела

У понеділок, 11 грудня, угорські перевізники проведуть акцію протесту на кордоні з Україною, вимагаючи скасування "транспортного безвізу". Він відбудеться біля пункту пропуску "Загонь – Чоп". Про це повідомили в Асоціації угорських підрядників автоперевезень MKFE.

Зазначається, що поліція дозволила демонстрацію, оголошену угорськими перевізниками.

"Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками", – йдеться в дописі.

Протестувальники заявляють, що вони хочуть привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до серйозних, на їхню думку, наслідків угоди між ЄС, Україною та Молдовою, яка частково лібералізує автомобільні перевезення і ставить багато угорських підприємств у критичну ситуацію, що викривляє ринок.

"Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками", – зазначається в повідомленні.

Новини за темою: Блокування кордону: Український водій розповів, в яких умовах чекає чергу

Блокада українського кордону

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

Нагадаємо, якщо до 10 грудня польські перевізники не припинять блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, різдвяний продуктовий кошик в Україні однозначно здорожчає. 

Раніше ми писали, Кабінет міністрів України встановив спеціальний прикордонний режим і заборонив вільний в'їзд, перебування, проживання й пересування осіб у прикордонній смузі. 

Читайте також:
Кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилася на 20% Кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилася на 20%
У ДПСУ повідомили, скільки людей загинуло під час спроб незаконно перетнути кордон У ДПСУ повідомили, скільки людей загинуло під час спроб незаконно перетнути кордон
Угорщина заблокувала кредит G7 для України на суму 50 млрд євро Угорщина заблокувала кредит G7 для України на суму 50 млрд євро
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри