USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Блокування кордону: Український водій розповів, в яких умовах чекає чергу

На кордоні пропускають раз у дві години по шість-вісім машин
Водій Микола Шегера
Водій Микола Шегера
Джерело: скріншот

На українсько-польському кордоні досі стоїть дуже багато машин. Про це водій вантажівки Микола Шегера розповів в ефірі UWN.

"Машин тут дуже багато стоїть, паркуватися практично ніде, проблем з туалетом, з душем тут немає, привозять їжу, бутерброди, щось гаряче поїсти, більш-менш. Магазин приїжджає, але ціни підвищенні", – сказав він.

Проте їжу привозять і волонтери.

Водій зазначив, що на кордоні пропускають раз у дві години по шість-вісім машин. Серед водіїв зробили адміністратора, який пише по номерах машини і випускають їх у супроводі поліції.

"Я коли приїхав і зареєструвався, був 160-й у списку, то я вже стою третій день і мені ще стояти два дні, десь так", – уточнює Микола.

За його словами, польські протестувальники кажуть лише про те, щоб їх вносили в "єЧергу".

Окрім волонтерів та поліції до українських водіїв приходять представники Червоного Хреста.

Передісторія

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

Нагадаємо, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач заявив, що Україна виконала заходи стосовно розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися під час тристоронніх зустрічей.

Також повідомлялося, що якщо до 10 грудня польські перевізники не припинять блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, різдвяний продуктовий кошик в Україні однозначно здорожчає.

7 грудня стало відомо, що вантажівки, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, доправлятимуть в Україну контейнерними поїздами.

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців