USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Американський військовий літак розбився на території австралійського острова: На борту було 23 військовослужбовці

Поки даних щодо постраждалих не оприлюднювали
військові США
Ілюстративне фото
Джерело: Слово і діло

Американський військовий літак розбився на території австралійського острова Мелвілл. На його борту знаходилося 23 військовослужбовці, повідомляє The Guardian.

Так, літак Boeing MV-22B Osprey розбився під час спільних навчань разом з Австралією та Філіппінами. На місце інциденту прибули поліція та рятувальники, поки даних щодо постраждалих не оприлюднювали.

"Відомо про непричетність австралійського персоналу до аварії. Зараз в Дарвіні, що знаходиться поруч, дислокується близько 150 морських піхотинців США", – пише видання.

Що це за навчання?

У навчаннях взяли участь найбільший есмінець Морських сил самооборони Японії Izumo та есмінець Samidare, прибережний бойовий корабель ВМС США Mobile, десантний австралійський корабель Canberra, фрегат Anzac, винищувачі F-35A і десантний корабель ВМС Філіппін Dabao Del Su.

Новини за темою: Над Мельбурном вибухнула російська ракета, – The Guardian

Навчання проводили на тлі того, як Китай чинив тиск на Філіппіни, не дозволяючи поповнити контингент у їхніх законних водах Південно-Китайського моря.

Раніше

У п'ятницю, 28 липня, в Австралії розбився військовий гелікоптер, який брав участь у військових навчаннях разом із США. Унаслідок цього загинули щонайменше чотири людини, пише Reuters.

Гелікоптер упав у води поблизу острова Гамільтон. Уранці наступного дня міністр оборони Річард Марлз оголосив про проведення місії з пошуку зниклого гелікоптера MRH-90 та його екіпажу у цьому районі.

У результаті падіння гелікоптера в океан біля узбережжя Квінсленда загинули щонайменше чотири людини.

Новини за темою: Австралія виділяє Україні новий пакет допомоги. Що туди входить

Читайте також:
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M