USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Адвокати Кропачова планують завтра подати апеляцію на затримання бізнесмена

Всі обвинувачення проти Кропачова є нісенітницею та нічим не обґрунтовані, стверджує юрист
Кропачов_7

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Адвокати Віталія Кропачова планують вже завтра, 22 травня, подати апеляцію на рішення Печерського районного суду міста Києва щодо затримання бізнесмена. Про це адвокат Олександр Салазський заявив в ефірі телеканалу TAK TV.

"У нас є п'ять днів з моменту винесення рішення. Тобто кінцева дата – це четвер. Ми плануємо вже завтра", – сказав Салазьский.

Адвокати вважають, що у справі Кропачова є багато юридичних помилок.

"По-перше, це стаття 255 – це організація злочинної організації, в якій повинно бути мінімум п'ять осіб. В судових документах станом на зараз проходять чотири. По-друге, всі злочини, які нам інкримінують, пов’язані із Державним підприємством – шахта "Краснолиманська", але проти жодної посадової особи ДП (державного підприємства, – ред) обвинувачень не висунуто. Далі стаття 212, ухилення від сплати податків – саме ДП. Тобто нібито приватне підприємство ТОВ "Краснолиманське" не перерахувало якісь кошти за господарським договором і ДП не сплатило податків, зокрема ПДВ. Так от, за чинним законодавством, відповідальними за оплату податків є посадові особи ДП, а саме директор та головний бухгалтер. Яким чином стороння особа може відповідати за сплату податків на ДП?

Далі, обвинувачення стверджує, що (ДП, –  ред.) повністю контролюється ТОВ. Але ж навіть у матеріалах справи є протоколи, які свідчать, що керівництво ДП узгоджує свою позицію з міністерством!

Далі вони звинувачують нас у доведені до банкрутства державного підприємства. Знову ж таки, довести до банкрутства суб’єкт може лише його керівництво або його засновник. Віталій Кропачов до ДП не мають стосунку, вони фізично ніяких дій з доведення до банкрутства не можуть вчинити.

Дуже багато таких, навіть неюридичних тонкощів, речей, які навіть з позиції формальної логіки навіть не вкладаються в ті рамки", – зазначив Олександр Салазський.

Нагадаємо, ДБР звинувачує Віталія Кропачова – власника ТОВ "Краснолиманське" та медіапроєкту Ukraine World News – у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати Кропачова вже заявили, що звинувачення на адресу бізнесмена необґрунтовані.

"В мене таке враження, що усі статті в Кримінальному кодексі, які вони побачили, вони включили в цей документ (обвинувачення, – ред.). Навіть ті, які між собою абсолютно не стикуються, наприклад, доведення до банкрутства державного підприємства, до якого Віталій Кропачов немає жодного відношення", – додав Олександр Салазський.

Нині  Кропачов, згідно з рішенням суду, залишається під вартою без права внесення застави.

Читайте також:
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ "Краснолиманське"
Державна шахта Державна шахта "Краснолиманська" винна ТОВ "Краснолиманське" 800 млн грн. Втім, за це правоохоронці чомусь мовчать
Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою