USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

70-річного продюсера Вайнштейна засудили ще на 16 років за зґвалтування моделі

Про домагання з боку засудженого заявили кілька десятків жінок
Харві Вайнштейн
Харві Вайнштейн
Джерело: відкриті джерела

70-річного колишнього голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна, який вже відбуває тюремне покарання за сексуальні злочини, засудили ще до 16 років у справі про зґвалтування неназваної моделі й акторки у 2013 році. Він перебуватиме новий термін, призначений судом у Лос-Анджелесі, після 23-річного ув’язнення. Сумарно він має провести за ґратами 39 років. Про це повідомляє The Guardian.

Передісторія

У 2017 році на перших шпальтах впливових ЗМІ спливли скандальні факти про домагання і сексуальне насильство з боку Вайнштейна. Жертвами продюсера в різні роки ставали ще юні актриси, серед них Азія Ардженто, Міра Сорвіно, Розанна Аркетт, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі та інші.

З різних причин вони замовчували непристойну поведінку з боку на той момент одного з найвпливовіших продюсерів Голлівуду. Жертвами стали не тільки акторки, а й асистентки Вайнштейна. Багатьох з них він запрошував до своїх готельних номерів, де розпускав руки, ходив голяка та натякав на інтимну близькість.

Станом на 2018 рік кілька десятків жінок заявили про домагання з боку засудженого. В кінці травня того ж року він був арештований детективами поліції Нью-Йорка та скоро звільнений з-під варти під заставу в мільйон доларів.

Після тривалого розслідування та судових розглядів присяжні в Нью-Йорку 24 лютого 2020 року визнали голлівудського кінопродюсера винним у сексуальному насильстві. Вердикт винесли за двома статтями: зґвалтування третього ступеня і сексуальний злочин першого ступеня – домагання. Його увʼязнили на 23 роки.

Незадовго після першого вердикту Вайнштейну висунули нові звинувачення, які стосувалися подій десятирічної давності і охоплювали період з вересня 2004-го по листопад 2010 року. Одна з жертв ґвалтівника навіть представила відео. Зустріч із продюсером, яка пізніше закінчилася зґвалтуванням, вона записала на вебкамеру свого ноутбука.

Вайнштейн також потрапив в скандал через те, що в його листах знайшли слова про вбивство зірки "Друзів" Дженніфер Еністон.

Читайте також:
В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд
В Україні за 2023 рік значно зросла кількість судових справ: Більшість із них – адміністративні та цивільні В Україні за 2023 рік значно зросла кількість судових справ: Більшість із них – адміністративні та цивільні
Трампа допущено до президентських виборів у Колорадо, – рішення Верховного суду Трампа допущено до президентських виборів у Колорадо, – рішення Верховного суду
Землі археологічної пам’ятки Землі археологічної пам’ятки "Китаївське городище" суд передав під забудову