USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт

Нардеп зобов'язаний носити електронний браслет
Микола Тищенко
Джерело: відкриті джерела

Печерський районний суд Києва обрав народному депутату Миколі Тищенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також нардеп зобов'язаний носити браслет. Про це інформує Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням Офісу генпрокурора народному депутату України, підозрюваному у незаконному позбавленні волі людини, обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за вказівкою нардепа група людей позбавила волі та побила колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Новини за темою: Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів

Як відомо, поліція встановила особи охоронців Тищенка, які напали на колишнього військового Дмитра Павлова (позивний "Син") у Дніпрі. 

Поліцейські допитали потерпілого та свідків інциденту і встановили причетних до правопорушення осіб. Одного з активних учасників побиття Дмитра Павлова було затримано на Дніпровщині. Крім того, в результаті опрацювання доказів було визначено процесуальну роль у злочині народного депутата Миколи Тищенка, який брав участь у подіях.

Що відомо про побиття?

20 червня у центрі Дніпра люди у формі напали на добровольця Дмитра Павлова. Відео публікували місцеві пабліки й писали, що люди без опізнавальних знаків в балаклавах вихопили дитину з рук чоловіка, скрутили його в кайданки та почали бити.

Подейкували, що Дмитро вступив в суперечку із Миколою Тищенком і його охороною. Потім начебто люди у військовій формі за наказом Тищенка застосували силу до Павлова.

Згодом ЗМІ розповіли в Національній поліції, що за даним фактом відкрито два кримінальні провадження: за ст. 125 та ст. 146 Кримінального кодексу України.

Дмитро Павлов родом з Дніпра, з початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов до ЗСУ. Служив у спецпідрозділі KRAKEN, брав участь у боях, зокрема на Харківщині.

Наступного дня після конфлікту керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив свою реакцію на інцидент за участю народного депутата Миколи Тищенка та ексвійськового у Дніпрі. Політик назвав поведінку парламентаря ганебною.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка та військового. Тут нема навіть про що говорити. Поведінка народного депутата абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є на що реагувати", – сказав Єрмак.

Вже 25 червня до Тищенка прийшли співробітники ДБР, які провели обшуки в його квартирі та повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Апеляційний суд не змінив запобіжний захід директору підприємства. Він залишається під вартою
Поліція встановила охоронців Тищенка, які затримали і побили ексвійськового Павлова в Дніпрі Поліція встановила охоронців Тищенка, які затримали і побили ексвійськового Павлова в Дніпрі
Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати в ЦНАПах: Як це зробити? Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати в ЦНАПах: Як це зробити?