Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Україна не зацікавлена забирати території Курської області, – речник МЗС

Україна досягає "відповідних цілей" у Курській області й продовжуватиме це робити, бо це необхідно для безпеки і захисту країни
Суджа, Курська область, РФ
Джерело: РосЗМІ

Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ. А хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів, заявив під час брифінгу речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий.

За його словами, на відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. І наша держава не має інтересу забирати територію в Курській області.

"На жаль, в України немає достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів тим озброєнням, яке є, щоб захиститися від цього терору. Немає поки що цих рішень, на яких наполягаємо. Тому є потреба за допомогою Збройних сил України проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні ударів", – зазначив Тихий.

Також додав, що Україна досягає "відповідних цілей" у Курській області й продовжуватиме це робити. Адже це необхідно для безпеки і захисту країни.

Водночас Тихий наголосив, що це РФ принесла війну на територію України і цілком справедливо, що "тепер ця війна повертається на територію Росії".

"Чим швидше РФ погодиться на відновлення справедливого миру, зокрема на основі Формули миру, тим швидше припиняться рейди Сил оборони України на території Росії", – сказав речник.

Крім того, зауважив, що ЗСУ є цивілізованою європейською військовою силою, яка повністю дотримується законів і звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Цілями ЗСУ є тільки російські військові сили, а мета операції – збереження життя українців і захист території України від російських ударів.

Натомість Тихий навів приклад, що лише з Курської області РФ з початку літа по Сумській області окупанти завдали понад дві тисячі ударів, використавши 255 керованих авіабомб і понад 100 ракет.

Новини за темою: Наступ на Курську область: Путін намагається перекласти провину на чиновників

Операція в Курській області

Як відомо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію Збройних сил в Курській області РФ. Глава держави заявив, що найважливіше в цьому була доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області.

Зауважимо, про те що українська армія увійшла в Курську область, стало відомо 6 серпня. 

Наразі під контролем українських бійців близько тисячі квадратних кілометрів.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW