Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Наступ на Курську область: Путін намагається перекласти провину на чиновників

Кремль спеціально опублікував відеозаписи доповідей голів Брянської, Бєлгородської та Курської областей Путіну для того, щоб публічно виставити їх відповідальними за проблеми

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін намагається перекласти відповідальність за ситуацію в Курській області на російських чиновників і військових. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема вчора він провів нараду зі своїми військовими і чиновниками щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях і дорікнув в.о. губернатора Курської області Олексію Смирнову тим, що той обговорював питання, які, на думку Путіна, належать виключно до компетенції міноборони, і наказав чиновнику говорити тільки про соціально-економічну ситуацію.

"Твердження Путіна про те, що кожен чиновник несе лише одну відповідальність, контрастує з його спробою виставити себе здатним контролювати і компетентно розуміти політичну, соціально-економічну та військову ситуацію вздовж міжнародного кордону", – зазначають експерти.

До того ж аналітики додають, що Кремль спеціально опублікував відеозаписи доповідей голів Брянської, Бєлгородської та Курської областей Путіну для того, щоб публічно виставити їх відповідальними за проблеми, до того ж з якими вони не спроможні впоратися без допомоги Путіна.

"Рішення Кремля опублікувати відеозапис, на якому Путін картає російських чиновників, є попередженням іншим чиновникам утриматися від коментарів щодо ситуації в Курській області", – додали в ISW.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

Вчора президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч
Путін не виключає нову хвилю мобілізації в Росії, – ISW
Пішли в наступ у Курській області, натомість зупинилися у Покровську: Британська розвідка проаналізувала дії РФ за минулий тиждень
ЗСУ продовжують просуватися у Курській області, – ISW