Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Росії може знадобитися рік, щоб відбити втрачені території в Курській області, – WP

При цьому росіяни не поспішають перекидати війська під Курськ з інших ділянок фронту

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Російській армії може знадобитися рік, щоб відбити втрачені території Курської області, якщо вони продовжать наступати з тією ж швидкістю, що і на інших напрямках. Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що успішна операція ЗСУ на російській території має психологічну цінність для Києва, піднімаючи моральний дух українських військових і цивільних. Водночас вона показала російського диктатора Володимира Путіна та його військових як немічних і неефективних.

Якщо говорити про виклики для Путіна, то видання порівнює прорив ЗСУ із заколотом вагнерівців.

Новини за темою: Німеччина не проти застосування Україною танків Leopard у боях в Курській області

Ба більше, як вказує видання, збройні сили України зайняли вже понад 20 прикордонних російських сіл і частково щонайменше одне місто, а тепер просуваються до Курської АЕС. В українських бригад буде час окопатися на укріплених позиціях, що потенційно дасть Києву потужний козир у разі майбутнього припинення вогню або мирних переговорів.

"Українські сили явно просунулися досить далеко в Курській області, але скільки території вони контролюють або мають намір контролювати, залишається невідомим", – сказав старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман.

Росія не поспішає перекидати війська

В Інституті вивчення війни також проаналізували ситуацію в Курській області, де триває операція України. Там вважають, що РФ не поспішає перекидати війська під Курськ, щоб не зірвати свій наступ на інших ділянках фронту.

"Військове командування Росії, судячи з усього, розраховує на підрозділи, вже розгорнуті в районі кордону, і на легкодоступні сили в тилу, більшість з яких – підрозділи, укомплектовані солдатами строкової служби", – пишуть в ISW.

Новини за темою: У США та ЄС відреагували на події в Курській області, де другу добу не стихають бої

Коментуючи інформацію з різних джерел про те, що під Курськ перевозять висококваліфіковані військові з'єднання на кшталт спецпризначенців ГРУ Генштабу РФ, чеченського батальйону "Ахмат" тощо, Інститут вивчення війни наголошує, що для прибуття таких з'єднань все одно знадобиться певний час.

"Російське військове командування може зараз чинити опір тиску щодо передислокації сил з інших оперативних напрямків, щоб не допустити того, що українське вторгнення зірвало б російські наступальні операції на сході України", – підсумовують аналітики.

Операція ЗСУ в Курській області

Як відомо, операція почалася 6 серпня, коли українська армія увійшла в Курську область. За інформацією деяких ЗМІ, в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів. Учора українські бійці офіційно підтвердили, що контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська сторона намагається дотримуватися максимальної інформаційної тиші. Водночас російські так звані "воєнкори" заявляють, що ситуація в регіоні складна і бої тривають на підступах ЗСУ до інших населених пунктів.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Більшість боїв проходить на Покровському і Курахівському напрямках. Ситуація на фронті
Міноборони перевіряє харчування у військових частинах на кількох напрямках фронту