Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Більшість боїв проходить на Покровському і Курахівському напрямках. Ситуація на фронті

ЗСУ мали успіх у Вовчанську, а ворог просунувся поблизу Торецька і Покровська
Джерело: Володимир Зеленський

Минулої доби на лінії фронту зафіксовано 194 бої. Половина з них відбулася на Покровському та Курахівському напрямках. Про це інформує Генеральний штаб Збройних сил України.

"Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали п'ять ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, уразили одну систему залпового вогню, три пункти управління та польовий склад боєприпасів окупанта", – пише Генштаб.

На Покровському напрямку відбито 51 штурмову і наступальну дію агресора у бік населених пунктів – Гродівки, Новоторецького, Новогродівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку відбито 49 атак ворога в напрямку Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки.

За даними Інституту вивчення війни, Сили оборони України мали успіх у районі міста Вовчанськ Харківської області. Натомість фіксується просування російських загарбників поблизу Торецька і Покровська Донецької області.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін видав указ про розширення складу російської армії до 1,5 млн військових. Цей крок є спробою Москви реформувати свої збройні сили.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції