Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Камала Гарріс визначилася з трьома потенційними кандидатами у віцепрезиденти США

Попередньо Гарріс має зробити вибір до 7 серпня
Камала Гарріс
Джерело: Bloomberg

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки і претендентка на пост глави держави Камала Гарріс визначилася з трьома претендентами, які можуть стати кандидатами у віцепрезиденти США від Демократичної партії. Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі політикиня розглядає широке коло кандидатів на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів. Проте поінформовані в питанні люди, пише видання, говорять, що короткий список претендентів уже складений. І ці особи досить популярні в Америці.

"Тож головні претенденти на посаду – сенатор штату Аризона Марк Келлі, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волз", – йдеться у повідомленні.

Також, за словами представника кампанії Гарріс Кевіна Муньоса, вона дала вказівку своїй команді уже почати процес перевірки потенційних кандидатів на посаду віцепрезидента.

Що цікаво, більшість кандидатів у списку – білі політики-чоловіки з центристськими поглядами. Журналісти припускають, що вони допоможуть Гарріс залучити поміркованих виборців та донорів.

"Камала Гарріс оцінює потенційних кандидатів на основі спільних політичних цінностей, зокрема економіки та демократії, а також їхньої здатності діяти як керівний партнер і очолити країну, якщо це необхідно", – додали представники кампанії віцепрезидентки.

Попередньо Гарріс має визначитися з вибором до 7 серпня, оскільки потрібно відповідати плану партії щодо фактичного висунення списку кандидатів до цієї дати.

Новини за темою: Чітка нечіткість. Хто така Камала Гарріс і що вона говорила про Україну?

Раніше

Досить недавно в інформаційному просторі називали іншу кількість кандидатів на посаду віцепрезидента, якого може обрати Камала Гарріс. Тоді йшлося про сімох претендентів. І зазначеного вище, наприклад губернатора Міннесоти Тіма Волза, серед того списку не було.

Так, серед названих раніше кандидатів були:

  • губернатор-демократ Кентуккі Енді Бешир;
  • міністр транспорту США Піт Буттіджедж;
  • губернатор Північної Кароліни Рой Купер;
  • сенатор США Марк Келлі;
  • губернатор Пенсільванії Джош Шапіро;
  • мільярдер і губернатор Іллінойсу Джей Бі Пріцкер;
  • губернаторка Ґретхен Вітмер.

Нагадаємо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. За пост президента разом з колишнім очільником американської держави Дональдом Трампом мав боротися й нинішній глава держави Джо Байден. Однак тиждень назад Байден заявив, що знімає свою кандидатуру у виборчих перегонах і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Читайте також:
Іранські хакери надсилали команді Джо Байдена украдені передвиборчі матеріали Дональда Трампа
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості