Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня

Президент під час візиту до Штатів збирається представити план перемоги України
Камала Гарріс
Джерело: скріншот

У Вашингтоні наступного тижня віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрінеться із главою України Володимиром Зеленським. Про це пише Bloomberg.

Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів збирається представити план перемоги України як чинному лідеру США Джо Байдену, так і кандидатам в президенти –  демократці Камалі Гарріс та республіканцю Дональду Трампу.

"Він має представити план Байдену, коли вони зустрінуться в кулуарах Генеральної асамблеї ООН пізніше цього місяця, також хоче поділитися планами з Гаррісом і Трампом", – йдеться в публікації Bloomberg.

Очікується, що під час свого візиту до Сполучених Штатів глава держави наполягатиме на членстві країни в НАТО та Європейському Союзі.

Крім того, пише Bloomberg, Зеленський під час візиту до США, скоріш за все, укладатиме економічні та безпекові угоди та підніматиме питання щодо постачання більш передової зброї в рамках українського плану перемоги.

План перемоги України

Володимир Зеленський підготував для Сполучених Штатів Америки план перемоги, який включає чотири основні пункти. Вже цього місяця, каже він, план перемоги буде представлено лідеру США Джо Байдену.

За словами глави держави, план складається з чотирьох основних пунктів і "плюс" один, який знадобиться Україні після війни. Зокрема йдеться про безпеку, а також військову та економічну підтримку.

Вчора у своєму вечірньому зверненні Зеленський розповів про готовність плану перемоги України.

"Сьогодні вже можна сказати, що вже повністю підготовлений наш план перемоги – усі пункти, усі ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до плану. Все опрацьовано. Найголовніше тепер – рішучість реалізувати", – констатував президент.

За його словами, немає й не може бути жодної альтернативи миру та жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап.

"Нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже, усієї Європи", – наголосив він.

Постійна представниця Сполучених Штатів Америки при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що США вже ознайомилися з планом президента України Володимира Зеленського про закінчення війни. І вважають, що ця стратегія може працювати.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський