Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості

Він наголосив, що багато чого в цьому конфлікті змінять вибори в США
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

У разі обрання президентом Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє, що врегулює війну в Україні "за допомогою сили і мудрості". Про це він заявив у зверненні до учасників ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES).

Зокрема він наголосив, що багато чого в цьому конфлікті змінять вибори в США.

"Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю президента Зеленського і я думаю, що це потрібно зробити (врегулювати війну, – ред.), і ми повинні зробити це, і зробити це за допомогою сили і мудрості", – сказав він.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та сказав, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава держави Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

До того ж у США вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс (кандидат від Демократичної партії). Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віцепрезидентка випередила колишнього главу держави на 2%. 

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння