USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Стало відомо, кого Гарріс висуне на посаду віце-президента

Наразі відомо про сімох кандидатів
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Наразі є декілька кандидатур на посаду віцепрезидента, якого може обрати Камала Гарріс. Вони можуть обійняти цю посаду, якщо самі не претендуватимуть на президентське крісло. Про це пише Reuters.

Серед претендентів:

  • губернатор-демократ Кентуккі Енді Бешир. На посаді губернатора він наклав вето на закони про заборону абортів та гендерно-підтверджуючу допомогу для трансгендерної молоді, хоча ці вето було подолано республіканським законодавчим органом.
  • міністр транспорту США Піт Буттіджедж. Він вже балотувався на пост президента у 2020 році;
  • губернатор Північної Кароліни Рой Купер. Відомий вагомим внеском в економічний розвиток;
  • сенатор США Марк Келлі. Колишній капітан ВМС і астронавт. Чоловік членкині Палати представників Габріель Гіффордс;
  • губернатор Пенсільванії Джош Шапіро. Вважається зіркою партії на національному рівні. Він має юридичну освіту та досвід роботи генеральним прокурором штату;
  • мільярдер і губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер. Головна сила у Демократичній партії. Допомагає провести зʼїзд Демократично партії в Чикаго, який має відбутись у серпні;
  • губернаторка Ґретхен Вітмер. У 2020 році її розглядали як кандидата на посаду віцепрезидента перед тим, як Байден обрав Гарріс. 

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість президент США Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії

Читайте також:
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"
Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США
Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США