USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

ЗСУ зачистили Суджу, – Сирський про операцію в Курській області

Також від початку доби українські воїни взяли в полон понад сотню російських військових на Курщині
Сирський
Головнокомандувач ЗСУ Сирський
Джерело: The Guardian

Бійці Збройних сил України відпрацювали над знищенням ворогів у Суджі Курської області РФ. Також від початку доби взяли в полон понад сотню російських військових, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в ранковій доповіді президентові Володимиру Зеленському.

Від початку доби, 14 серпня, Сили оборони України вже просунулися в Курській області. Зокрема, українські воїни на окремих напрямках просунулися на різних ділянках від одного до двох кілометрів.

"Завершено й пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа", – сказав Сирський.

Разом з тим від початку доби в полон узяли понад 100 полонених російських військових. Зеленський подякував за поповнення обмінного фонду і зазначив, що це повинно "пришвидшити повернення додому наших хлопців і дівчат".

Водночас Сирський згадав і про те, що ЗСУ продовжують вести оборонні операції у Східній та Південній операційних зонах. Основні зусилля зосереджують на Торецькому та Покровському напрямках, щоб не допустити просування окупантів та завдати їм максимальних втрат.

Новини за темою: "Усі боялися РФ, але ми показуємо, що боятися немає чого": Учасники Курської операції поділилися деталями перших днів прориву

Події навколо "Суджі"

Слід нагадати, минулого тижня російські пабліки публікували інформацію, що Збройні сили України захопили газовимірювальну станцію "Суджа" в Курській області. Ця станція є ключовим прикордонним обʼєктом для транспортування російського газу до Європи. Тоді дехто із західних аналітиків припустили, що ціль України може полягати в тому, щоб повністю припинити постачання російського газу до Європи як точки впливу.

Також 9 серпня мережею поширилося відео, на якому бійці заявили, що місто Суджа, що в Курської області, контролюють Збройні сили України.

12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ в Курській області РФ. Важливою в цьому плані була саме доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. 

Наприклад, станом на вчора, 13 серпня, головнокомандувач повідомляв, що Збройні сили України контролюють 74 населені пункти Курської області РФ.

Однак Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ. А хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів. За словами речника Міністерства закордонних справ Георгія Тихого, на відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. 

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом