USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ЗСУ відійшли від села Ласточкине, що поблизу Авдіївки

Наразі найбільш "гарячими" залишаються Авдіївський і Мар'їнський напрямки
ЗСУ
ЗСУ. Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відійшли від села Ласточкине, що поблизу Авдіївки. Про це повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Підрозділи Збройних сил України здійснили вихід від села Ласточкине, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі і не допустити подальшого просування противника далі в Західному напрямку", – пояснив він.

Також, за його словами, наразі найбільш "гарячими" залишаються Авдіївський і Мар'їнський напрямки.

"Зокрема, на Авдіївському напрямку наші захисники за минулу добу відбили 25 атак противника, на Мар'їнському напрямку – одразу 40. Це найбільший показник за кілька останніх днів", – додав речник.

Що кажуть у Генштабі?

За даними Генштабу, в  зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 25 атак ворога в районах населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка Донецької області, де ворог 40 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Напередодні речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомляв, що на Авдіївському напрямку підрозділи Сил оборони України відійшли на західну околицю Ласточкиного, де тривали бої за населений пункт.

Додамо

16 лютого, командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Згодом головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що наші воїни вийшли з міста, аби уникнути оточення ворогом.

Президент України Зеленський заявив, що вихід з міста був логічним та професійним рішенням заради життів військових.

Водночас аналітики ISW зазначали, що російським військам, скоріше за все, буде важко просунутися на захід від Авдіївки Донецької області ближче до підготовлених позицій, на які відходять українські війська. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат