USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни не окупували Ласточкине, бої тривають на околиці, – ЗСУ

Ворог постійно застосовує керовані авіабомби
ЗСУ
ЗСУ. Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

На Авдіївському напрямку підрозділи Сил оборони України відійшли на західну околицю Ласточкиного, де тривають бої за населений пункт. Про це повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в коментарі УП.

"Наші воїни відійшли на західну околицю населеного пункту Ласточкине, де зайняли підготовлені оборонні позиції", – сказав Лиховій.

Водночас додав, що тривають запеклі бої, ворог постійно застосовує керовані авіабомби, артилерію, FPV дрони по позиціях українських воїнів.

Що передувало?

Напередодні з посиланням на аналітиків була інформація, що російські війська окупували селище Ласточкине, що на захід від Авдіївки.

Стосовно ситуації у Роботиному Запорізької області, за інформацією DS, ворог іноді проривається в село, проте для росіян це дорога в один кінець.

"Зараз (24 лютого, – ред.) в мережі достатньо кадрів присутності ворожих груп та певних одиниць техніки, але це пов'язано з їхніми "банзай-атаками" на село. Вороги не вступаючи в бій, заходять в Роботине з надією закріпитися, але наслідки для всіх очевидні – їх знаходять, ліквідовують або беруть в полон", – писали аналітики.

Що зараз каже Генштаб?

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 14 атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Водночас воїни ЗСУ продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Новини за темою: Росії не вдався авдіївський бліцкриг

ЗСУ спростували публікацію NYT про полон сотні українських воїнів під Авдіївкою

Американське видання New York Times написало, що під час відступу українських військ з Авдіївки в полон до росіян потрапило до тисячі українських військових. У Збройних силах України це спростували, сказав у коментарі hromadske начальник відділу зв’язків із громадськістю Оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, дані про полонених ще верифікують, але точно не йдеться про сотні військових, як пише видання.

"Ті джерела, на які журналісти посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж. Медійники розповсюдили російський наратив", – сказав пресофіцер.

Додамо

У ворога на Авдіївському напрямку достатньо сил та засобів для просування далі. Й окупанти будуть це робити, говорять у Третій штурмовій бригаді.

Зараз Третя штурмова разом з іншими підрозділами зайняла визначені рубежі оборони навколо Авдіївки. Інтенсивність боїв висока, але не настільки жорстка, як була в місті.

"Основний напрямок для росіян нині – Ласточкине. Ми чітко усвідомлюємо, що в самому місті загарбники мають достатньо сил для подальшого наступу", – кажуть бійці.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат