USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області, – ISW

13 і 14 вересня ЗСУ продовжували штурм поблизу Медвежого, Веселого, Обухівки та Нового Путі
Ситуація в Курській області станом на 14 вересня
Ситуація в Курській області станом на 14 вересня
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України продовжують наступ у Глушківському районі Курської області. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Російські блогери розповідали, що станом на 13 вересня, ЗСУ просунулися на захід від Медвежого (на південний захід від Глушкового) і на південь від Тьоткіного (приблизно 25 км на південний захід від Глушкового) вздовж кордону з Сумською областю.

Російські джерела ISW стверджували, що 13 і 14 вересня ЗСУ продовжували штурм поблизу Медвежого, Веселого, Обухівки та Нового Путі. А 14 вересня ЗСУ продовжували просуватися на північ від Суджі.

Проте, за даними аналітиків, окупанти нещодавно повернули раніше втрачену територію в "українському виступі" у Курській області та продовжили контратаку 14 вересня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, показують, що війська РФ увійшли в західну частину Любимівки, а російський блогер стверджував також про просування до південно-західної околиці Любимівки, а також на полях на північний захід від Дариного.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом