USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Зростає ціна на оформлення документів в Україні

Оформлення громадянам України паспортних документів коштуватиме 650 гривень
паспорт

Паспорт України

Джерело: відкриті джерела

Відсьогодні зростає ціна на оформлення документів на території Україні. Зокрема змінено вартість сервісних послуг у Центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс", інформує пресслужба сервісу.

"Із 7 жовтня змінюється вартість пакетів сервісних послуг паспортно-міграційного характеру в підрозділах ДП "Документ" на території України", – йдеться в повідомленні.

Тепер тариф на пакет послуг становитиме:

  • оформлення громадянам України паспортних документів – 650 гривень;
  • оформлення іноземцям та особам без громадянства документів міграційного характеру – 1250 гривень;
  • обмін водійського посвідчення – 950 гривень;
  • обмін свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу – 950 гривень;
  • проставлення апостиля – 650 гривень.

Фахівці Центрів обслуговування громадян "Паспортний сервіс" також надають консультації онлайн та у телефонному режимі. Тому в разі виникнення запитань просять писати на офіційні сторінки сервісу в соцмережах чи телефонувати до контактного центру за номером +38 (044) 597-87-77.

Новини за темою: Кабмін продовжив роботу ДП "Документ" за кордоном

Нагадаємо, з 1 січня в Україні різко підвищили вартість низки послуг Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, це стосується отримання водійських прав. Вартість видачі посвідчення водія, прийняття теоретичного іспиту та прийняття практичного іспиту збільшили більш ніж у 10 разів. Приміром, видача посвідчення водія на право керування транспортними засобами підвищилася з 26 до 230 гривень.

Також в Україні з 1 січня зросли тарифи на оформлення паспорта громадянина у вигляді ID-картки і ще деяких інших документів. Окрім паспорта подорожчало оформлення посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон. Наприклад, оформлення паспорта громадянина (ID-картка) до десяти робочих днів коштує 874 гривень, де 496 гривень – за адмінпослуги, 378 гривень – за бланк.

До того ж з 1 квітня вартість виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом семи робочих днів або трьох робочих днів за наявності підстав збільшилася до 1598 гривень.

Читайте також:
Через несприятливу погоду у світі зросли ціни на продовольство Через несприятливу погоду у світі зросли ціни на продовольство
Нафта у світі зростає в ціні Нафта у світі зростає в ціні
Чашка кави стане дорожчою: Ціни на зерна арабіки у світі сягнули найвищого рівня за останні 13 років Чашка кави стане дорожчою: Ціни на зерна арабіки у світі сягнули найвищого рівня за останні 13 років
Ціни на пшеницю у світі зросли після удару РФ по судну із зерном у Чорному морі Ціни на пшеницю у світі зросли після удару РФ по судну із зерном у Чорному морі