USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

В Україні з 1 квітня збільшиться вартість оформлення закордонного паспорта

"Поліграфічний комбінат "Україна" змінює вартість бланків для закордонного паспорта
Паспорт
Джерело: відкриті джерела

В Україні вже з 1 квітня зросте ціна на оформлення закордонного паспорту. Це зі зміною вартості бланків паспорта. Про це попередила пресслужба Державної міграційної служби України.

За інформацією відомства, з 1 квітня підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" змінює вартість бланків для закордонного паспорта. У зв'язку з цим зростає ціна на оформлення документа.

Таким чином, вартість виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом семи робочих днів або трьох робочих днів за наявності підстав збільшиться до 1598 гривень, з яких 992 гривні – вартість адмінпослуги та 606 грн – вартість бланка. Раніше оформлення закордонного паспорта коштувало 1496 гривень.

При цьому оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів замість 856 гривень коштуватиме 958 гривень (352 гривні – вартість адмінпослуги та 606 гривень – вартість бланка).

У Державній міграційній службі уточнили, що ті українці, які сплатили адмінпослуги та подали заяву на отримання закордонного паспорта до 31 березня, отримають документи за старою ціною. Водночас ті громадяни, які сплатили адмінпослуги, але не подали заяву, будуть здійснювати доплату за тими тарифами, які діятимуть на момент подання заяв.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні різко підвищили вартість низки послуг Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, це стосується отримання водійський прав. Вартість видачі посвідчення водія, прийняття теоретичного іспиту та прийняття практичного іспиту збільшили більш ніж у 10 разів.

Також в Україні з 1 січня зросли тарифи на оформлення паспорта громадянина у вигляді ID-картки, а також деяких інших документів. Окрім паспорта подорожчало оформлення посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Читайте також:
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном