USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи

Кабмін виділив на це будівництво майже 17 млн гривень
підземна школа в Запоріжжі

Будівництво однієї з підземних шкіл у Запоріжжі

Джерело: Суспільне

У Михайлівській громаді Запорізької області днями розпочнуть будівництво восьмої підземної школи. Уряд виділив на це майже 17 мільйонів гривень, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, така школа розрахована на 200 людей на навчання у дві зміни.

"Сім підземних навчальних просторів вже будуємо як у Запоріжжі, так і в інших громадах області. Двері першої запорізької підземної школи плануємо відкрити цієї осені. Основні роботи щодо усіх восьми просторів закінчимо цього року – зможуть навчатися офлайн у дві зміни понад шість тисяч дітей", – прокоментував посадовець.

Озвучив очільник області й плани на 2025 рік. Адже збираються побудувати ще п'ять підземних навчальних просторів для понад чотирьох тисяч учнів.

Поки що стосовно будівництва трьох шкіл триває тендер, а щодо двох – влада розробляє проєктну документацію.

Федоров зауважив, що в області продовжують створювати екосистему "Безпечна освіта офлайн". Щоб дати можливість 60 тисячам дітей Запорізької області навчатися у безпечних і комфортних умовах. 

Новини за темою: Наприкінці жовтня в Запоріжжі мають запрацювати перші підземні школи

Як відомо, про те що в Запоріжжі та на підконтрольній Україні частині області почалися роботи зі зведення підземних шкіл, стало відомо в червні.

Тоді голова Запорізької ОВА заявляв, що, зважаючи на всі ризики прифронтової території, Рада оборони Запорізької області вирішила: весь освітній процес має відбуватися в укриттях. Будівництво стартувало на п'яти локаціях.

Вартість будівництва складає понад 112 млн гривень. А зводять та обладнують підземні навчальні заклади в Запорізькій області коштами державної субвенції, місцевих бюджетів та іноземних донорів.

Читайте також:
Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці "Азову" взяли в полон одного з окупантів, які чинили звірство
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця