USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині вихователька била дітей і називала "скотинякою"

Усе це насильство спостерігали інші вихованці центру
діти насилля
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Вихователька навчально-реабілітаційного центру на Львівщині била дітей та називала "скотинякою". "Українська правда. Життя" отримала у розпорядження відео жорстокого поводження з дітьми та застосування до них фізичної сили.

Журналісти повідомляють, що отримали відповідне відео від джерела, якому запис передали самі діти.

На кадрах помітно, що вихователька била дитину залізним прутом. Потім продовжила удари кулаками, зокрема й по голові, коли дитина опинилася на дивані.

А після того як та вирвалася, вихователька агресивно зупинила її, повернула на канапу і назвала при цьому "скотинякою". Водночас усе це насильство спостерігали інші вихованці центру.

Скандал навколо закладу

Про жахливі інциденти в навчально-реабілітаційного центру (НРЦ) на Львівщині, який опікується сиротами, дітьми з особливими освітніми потребами та неповнолітніми, позбавленими батьківського піклування, стає відомо вже не вперше.

Так, наприкінці вересня набула розголосу така ситуація: діти-вихованці НРЦ регулярно потерпають від насилля – фізичного, сексуального та психологічного. Це засвідчив моніторинговий візит уповноваженого ВР з питань захисту прав людини Дмитра Лубінця та волонтерів-психологів.

За словами омбудсмана, під час візиту діти та випускники інтернату заявили, що директор закладу вчиняв дії сексуального характеру щодо вихованок, публічно принижував їх, погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за "погану поведінку" чи порушення розпорядку дня.

На час проведення перевірки керівника закладу відсторонили від виконання обов’язків. Нині ж поліція розпочала кримінальне провадження, зокрема за статтею про сексуальне насильство.

Новини за темою: Через портал StopCrime українці можуть повідомити про випадки сексуального насильства над дітьми в мережі. Як це зробити?

До речі, суд взяв під варту колишнього вчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні та зґвалтуванні неповнолітніх хлопчиків. Підозрюваному обрали запобіжний захід до 26 листопада 2024 року у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також:
За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80% За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80%
Заборонити російську мову на перервах у школі: Нардепка ініціювала законопроєкт Заборонити російську мову на перервах у школі: Нардепка ініціювала законопроєкт
Без гендерного поділу: Учні та учениці старших класів вчитимуться разом на уроках Без гендерного поділу: Учні та учениці старших класів вчитимуться разом на уроках "Захист України"
Ексвчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, взяли під варту Ексвчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, взяли під варту