USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В Україні подорожчало оформлення паспорта у формі ID-картки

Подорожчали ID-картка, посвідка на проживання та посвідчення особи без громадянства
паспорт
Джерело: відкриті джерела

В Україні з 1 січня зросли тарифи на оформлення паспорта громадянина у вигляді ID-картки, а також деяких інших документів. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Окрім паспорта подорожчало оформлення посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

"Це пов'язано із тим, що ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" змінило вартість бланків окремих біометричних документів", – пояснили у МВС.

Водночас українці, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до Нового року, отримають документи за старою ціною.

"Ті, хто оплатив адмінпослуги до 31.12.2023, але заяву для оформлення документів ще не подав, здійснюватиме доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв", – уточнили у відомстві.

Новини за темою: Український паспорт увійшов у тридцятку найсильніших у світі документів

Які ціни

З 1 січня вартість оформлення документів буде такою:

  • Паспорта громадянина (ID-картка) вперше – безоплатно.
  • Паспорта громадянина (ID-картка) до десяти робочих днів – 874 грн, де 496 грн – за адмінпослуги, 378 грн – за бланк.
  • Паспорта громадянина (ID-картка) до 20 робочих днів – 504 грн, де 126 грн – за адмінпослуги, 378 грн – за бланк.
  • Посвідки на тимчасове проживання в Україні – 1056 грн, де 452 грн – за адмінпослуги, 570 грн – за бланк, 34 грн – держмито.
  • Посвідки на постійне проживання – 1151 грн, 496 грн – за адмінпослуги, 570 грн – за бланк, 85 грн – держмито.
  • Посвідчення особи без громадянства для виїзду за межі країни – 6867 грн, де 452 грн – за адмінпослуги, 6330 грн – за бланк, 85 грн – держмито.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 6 червня ухвалив постанову про спрощене оформлення паспортних документів для громадян, в тому числі тих, які тимчасово перебувають за кордоном.

Відтепер Державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього реєстру.

Читайте також:
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном