USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Кабмін продовжив роботу ДП "Документ" за кордоном

Проєкт був впроваджений у 2022 році та мав завершити свою дію наприкінці червня поточного року
паспорт України
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України дозволив ДП "Документ" приймати заяви для оформлення документів за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Проєкт був впроваджений у 2022 році та мав завершити свою дію наприкінці червня поточного року. Він впроваджувався Державною міграційною службою з метою надання послуг з оформлення паспортних документів українцям, які перебувають за кордоном. 

"З огляду на соціальну значущість проєкту задля підтримки наших громадян за кордоном, рішенням уряду роботу ДП "Документ" продовжено ще на шість місяців", – йдеться в повідомленні.

ДП "Документ" вже тимчасово призупиняв роботу

24 квітня з’явилась постанова уряду, згідно з якою чоловіки віком від 18 до 60 років більше не могли отримати паспорт України за кордоном. Згодом Кабмін уточнив, що це стосується лише ДП "Документ".

9 травня Рада ухвалила закон, який передбачає можливість одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта / паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Зокрема, згідно із супровідними документами, оформлення здійснюватиметься через державне підприємство, що належить до сфери управління Державної міграційної служби. Тобто ДП "Документ".

Паспорт громадянина України у формі картки оформлюватиметься на чотири роки особам, які не досягли 18 років; на 10 років – тим, хто досяг 18 років та безстроково особам, які досягли 65 років.

Термінове оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України здійснюється у строк не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

З адресами всіх центрів ДП "Документ" за кордоном можна ознайомитись на офіційному сайті.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"