USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Жовнір особисто рекомендував донатити кошти у фонд, який так і не відправив гроші в "Охматдит", – Сюмар

Опікунська рада "Охматдиту" дізналася про існування фонду, коли почався збір коштів на відновлення лікарні
Сюмар_2
Нардепка Вікторія Сюмар в ефірі телеканалу ТАК TV
Джерело: UWN

Відсторонений від посади гендиректора "Охматдиту" Володимир Жовнір особисто рекомендував донатити кошти у фонд, який так і не переказав гроші лікарні. Про це в ефірі ТАК TV розповіла депутатка, членкиня опікунської ради "Охматдиту" Вікторія Сюмар.

Вона заявила, що опікунська рада вперше дізналася про існування благодійного фонду лише після трагедії.

"Власне, гендиректор Жовнір порадив саме туди переказувати кошти українцям, нам це також сказав. Ви знаєте, що найбільше скандал стосувався, що цей фонд відібрав компанію, яка мала ремонтувати "Охматдит". Тільки, як виявилося, ця компанія не мала досвіду не те що там ремонтів і будівництва, у неї взагалі і техніки відповідної не було, у неї там є один орендований екскаватор", – зазначила вона.

Новини за темою: МОЗ створить Раду з відновлення "Охматдиту": Як вона працюватиме

Сюмар наголосила, що правоохоронці мають з'ясувати, хто є бенефіціаром цього фонду.

"Мені здається, що з паном Жовніром цей фонд точно пов'язаний, знову ж таки, повторюю, він рекомендував саме туди переказувати кошти, але це все мають з'ясувати правоохоронці", – додала вона.

Ситуація навколо "Охматдиту"

Нагадаємо, днями Жовнір заявив, що однойменний фонд нібито відмовився перерахувати 378 млн гривень, які пожертвували на відновлення закладу. Тому лікарня розглядає можливість розірвати правовідносини з фондом.

Директор фонду ж каже, що фонд готовий оплатити будь-яку нагальну потребу, але за весь час нібито не отримали від "Охматдиту" жодного листа про будь-яку потребу.

Пізніше Жовнір був відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров'я.

Варто зазначити, що наприкінці липня благодійний фонд "Охматдит" обрав переможцем у тендері на ремонт корпусу лікарні, який пошкодили російські терористи 8 липня, ТОВ "Буд-Технолоджі". З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн гривень.

Журналісти "Наших грошей" з'ясували, що ця компанія погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів, організованих фондом. "Буд-Технолоджі" висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Водночас інші учасники тендеру пропонували зробити це значно дешевше – від 42 до 286 мільйонів. 

Згодом міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що скандальний тендер на відбудову "Охматдиту" анулюють і його проведуть заново.

А вже на початку серпня в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що через ухвалене рішення про проведення нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження зруйнованої внаслідок російської атаки будівлі "Охматдиту" скасували й супутні тендери. Йдеться про тендери щодо технічного нагляду вартістю 5,2 млн гривень і щодо інженерно-консультаційних послуг на суму 9,35 млн гривень.

Читайте також:
Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ
В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ
Незабаром у тестовому режимі в Україні запрацює електронна черга для отримання ендопротезів Незабаром у тестовому режимі в Україні запрацює електронна черга для отримання ендопротезів
За час великої війни кількість реабілітаційних послуг в Україні збільшилася на сім тисяч, – Ляшко За час великої війни кількість реабілітаційних послуг в Україні збільшилася на сім тисяч, – Ляшко