USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ

Система фіксуватиме понад 30 видів операцій
медичний канабіс
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

З 1 жовтня в Україні запрацює система з регулювання обігу медичного канабісу. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі "Ми-Україна".

За словами представниці МОЗ, у такій системі Міністерство охорони здоров'я буде бачити "шлях" медичного канабісу від насіння і до відпуску в аптеці.

Вона зазначила, що в системі фіксуватимуть понад 30 видів операцій з обігу медичного канабісу.

"Цього року запуститься кілька рішень. З першого жовтня хочемо запустити електронну систему, яка буде здійснювати контроль обігу медичного канабісу в Україні", – розповіла вона.

Новини за темою: У деяких районах Криму після деокупації можуть вирощувати медичний канабіс, – Ташева

Медичний канабіс

З 16 серпня 2024 року, згідно з постановою уряду, канабіс більше не є важким наркотиком в Україні.

Згідно з рішенням із переліку особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено, буде виключено тетрагідроканабіол і психотропні речовини.

Постанова також дозволяє культивування рослин роду коноплі для промислових цілей за умови, що використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких гранично допустимий вміст концентрації тетрагідроканнабінолу не перевищує 0,2%.

З 16 лютого 2027 року гранично допустимий вміст концентрації тетрагідроканабінолу у висушеній соломі конопель для промислових цілей має не перевищувати 0,3%.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими