USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

МОЗ скасувало супутні тендери на відбудову "Охматдиту" загальною вартістю на понад 14 млн гривень

Наразі не витрачено жодної копійки із зібраної на відновлення "Охматдиту" суми коштів, кажуть у міністерстві
Охматдит 8 липня _3

Зруйнований росіянами "Охматдит" у Києві. 8 липня 2024 року 

Джерело: UWN

Міністерство охорони здоровʼя через ухвалене рішення про проведення нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження зруйнованої внаслідок російської атаки будівлі "Охматдиту" скасувало і супутні тендери. Йдеться про тендери щодо технічного нагляду вартістю 5,2 млн гривень і щодо інженерно-консультаційних послуг на суму 9,35 млн гривень, повідомляють у пресслужбі відомства.

"Наголошуємо, жодних договорів за результатами тендеру, проведеного БФ "Охматдит – Здорове дитинство", підписано не було. Також наразі не витрачено жодної копійки із зібраної на відновлення "Охматдиту" суми коштів", – зазначається в дописі.

Йдеться про послуги з виконання технічного нагляду за виконанням будівельних робіт на об’єкті: "Поточний ремонт (невідкладний) фасаду та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України" – на суму 5 215 000 гривень.

А також зазначається про скасування тендера на інженерно-консультаційні послуги за виконанням будівельних робіт на об’єкті: "Поточний ремонт (невідкладний) фасаду та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" МОЗ України – на суму 9 350 000 гривень.

До того ж у Міністерстві охорони здоров'я зауважили, що нині працюють над створенням ради з відновлення для забезпечення прозорості та підконтрольності громадськості всіх процесів відбудови "Охматдиту". У складі цієї ради мають бути представники найбільших донорів, представники лікарні, МОЗ, пацієнтської спільноти, антикорупційних організацій і професійних асоціацій.

Ця рада далі повинна буде погодити основні кваліфікаційні вимоги до будівельних компаній та критерії, за якими вибиратимуть підрядника для виконання робіт. Надалі після вибору в ході конкурсу на Prozorro та підписання відповідного договору зможуть оголосити нові торги на послуги з технагляду та інженерно-консультаційні послуги за виконанням будівельних робіт.

"Вартість послуг з технагляду та інженерно-консультаційних послуг визначається в межах відсоткових значень від очікуваної вартості робіт з будівництва", – пояснили у відомствіі.

Що передувало?

Наприкінці липня благодійний фонд "Охматдит" обрав переможцем у тендері на ремонт корпусу лікарні, який пошкодили російські терористи 8 липня, ТОВ "Буд-Технолоджі". З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн гривень.

Журналісти "Наших грошей" з'ясували, що ця компанія погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів, організованих фондом.

"Буд-Технолоджі" висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Водночас інші учасники тендеру пропонували зробити це значно дешевше – від 42 до 286 мільйонів. Крім того, у пропозиції компанії виявили й деякі інші проблеми.

А днями міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що скандальний тендер на відбудову "Охматдиту" анулюють і його проведуть заново.

Читайте також:
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми