USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

МОЗ створить Раду з відновлення "Охматдиту": Як вона працюватиме

Рада буде зокрема стежити за прозорістю процесу
Охматдит _7

Дитяча лікарня "Охматдит" пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки 8 липня 

Джерело: UWN

Міністерство охорони здоров'я затвердило положення про Раду з контролю відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це йдеться на сайті МОЗ.

Зазначається, що Рада з відновлення забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості та доброчесності під час вибору підрядника для виконання ремонту.

Вона складатиметься з 15 осіб, яких затвердять наказами міністерства у два етапи.

Загалом набір спостерігачів пройде у два етапи: на першому до складу увійдуть представники благодійних організацій, які забезпечили найбільшу суму збору, а також представник від МОЗ та "Охматдиту".

Новини за темою: Корпус "Охматдиту", куди прилетіла російська ракета, не підлягає відновленню, його знесуть, – МОЗ

Під час другого етапу, як зазначають у відомстві, долучатимуться представники громадських об'єднань, їхніх спілок, благодійних організацій, які провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров'я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоров'я або у сфері архітектури та містобудування.

Скандальні тендери на відновлення "Охматдиту"

Наприкінці липня благодійний фонд "Охматдит" обрав переможцем у тендері на ремонт корпусу лікарні, який пошкодили російські терористи 8 липня, ТОВ "Буд-Технолоджі". З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн гривень.

Журналісти "Наших грошей" з'ясували, що ця компанія погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів, організованих фондом.

"Буд-Технолоджі" висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Водночас інші учасники тендеру пропонували зробити це значно дешевше – від 42 до 286 мільйонів. Крім того, у пропозиції компанії виявили й деякі інші проблеми.

А днями міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що скандальний тендер на відбудову "Охматдиту" анулюють і його проведуть заново.

Пізніше МОЗ скасувало супутні тендери на відбудову "Охматдиту" загальною вартістю на понад 14 млн гривень.
 
Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни