USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Железняк про декриміналізацію порно: Ми не створюємо рай для порноіндустрії, ми відстоюємо права людей

Нардеп переконаний, що цей законопроєкт допоможе декриміналізувати відео сексуального характеру в Україні
Декриміналізація порнографії
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Верховній Раді реєструють законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу, які передбачають декриміналізацію порноіндустрії. Втім, дискусії щодо цього закону вже активно тривають серед українців. Народний депутат України Ярослав Железняк, який став автором цього законопроєкту, переконаний, що цей документ не про рай для порноіндустрії, а про відстоювання прав людей. Про це він розповів в ефірі UWN.

"Ми не хочемо тут зробити якийсь там рай для порноіндустрії, нічого не змінюємо. Цей законопроєкт говорить про дуже просту історію: не про економіку, не про якісь там майбутні речі, а про права людини. Якщо на вашому телефоні, конкретно на вашому особистому телефоні є фотографія оголеної людини, або художник намалював оголену людину, або ви навіть дівчина яка здійснила все це на відео, або хлопець, – то вас за це не ув'язнять на сім років до в'язниці. Ось про що цей законопроєкт", – зазначає Железняк.

Нардеп наголошує, що в Україні виник дивний стан: ситуація з порнографічним контентом зазнала суттєвих змін, а в нас продовжує діяти радянська норма про покарання.

Як приклад він навів платформу OnlyFans, де за перше півріччя 2023 року зібрали 34 мільйони гривень на допомогу армії.

"Наш бюджет отримує мільйони гривень від платформ з "дорослим" контентом, а через Onlyfans збирають донати на ЗСУ. По закону України, діючому Кримінальному кодексу ми маємо їх за це посадити. Пробачте, або ми злочинці, або у нас шизофренія. Іншого в мене пояснення цього немає", – каже нардеп.

Нині ж, за словами народного обранця, є конкретні випадки, коли людину саджають до в'язниці на п'ять років за те, що, наприклад, військовий переслав своїй дружині свої оголені фотографії.

"Це конкретні кримінальні справи, на які в рік витрачають правоохоронці 81 тис. годин. Чомусь в наших правоохоронців не вистачає часу закрити нелегальні заводи з алкоголем або з тютюном. І я не бачу жодної проблеми, щоб знайти хвилину часу народного депутата для того, щоб нарешті вирішити цю ситуацію (з порноіндустрією, – ред.). Навіть, на жаль, якщо до цього 30 років ніхто не зробив", – обурюється Железняк.

А от що пропонується законопроєктом – детально розповідаємо тут.

 
Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників
Палата представників США проголосувала за законопроєкт про використання для України заморожених активів РФ Палата представників США проголосувала за законопроєкт про використання для України заморожених активів РФ