USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Україні декриміналізують порно

Правоохоронців потрібно розвантажити, вважають депутати
Порно
Джерело: відкриті джерела

Народні депутати України розробили законопроєкт про декриміналізацію порно. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, над текстом законопроєкту працювала робоча група, що включала в себе представників правоохоронного комітету, BRDO, інших громадських організацій та держорганів.

Що пропонується законопроєктом

1. Викласти статтю 301 ККУ "Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів" в новій редакції, передбачивши:

– кримінальну відповідальність за розповсюдження порнографії без згоди особи, яка у ній зображена та за розповсюдження екстремальної порнографії (зображення насильницьких дій, статевих актів з твариною або некрофілію);

– посилення відповідальності за розповсюдження порнографії серед неповнолітніх та за примушування особи до участі у створенні порнографії;

Новини за темою: Педофіли використовують штучний інтелект для генерації та продажу дитячого порно: Що відомо

– закриття законодавчих прогалин шляхом визначення поняття "порнографія" та "екстремальна порнографія";

2. Виключити статтю 302 ККУ щодо створення або утримання місць розпусти і звідництва.

"За все інше зі ст. 301 та 302 кримінальну відповідальність прибираємо. Щоб фантазія правоохоронців не генерувала по 1000+ справ на рік... Давайте все ж таки розвантажимо правоохоронні органи від "контрольних закупівель" у вебкам-моделей. Маємо для них купу інших амбітних задач", – зазначив Железняк.

Читайте також:
Професійна свобода лікарям та їхня персональна відповідальність перед пацієнтом: Що зміниться в Україні після впровадження медичного самоврядування Професійна свобода лікарям та їхня персональна відповідальність перед пацієнтом: Що зміниться в Україні після впровадження медичного самоврядування
Бронювання до 25% працівників: Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт про Бронювання до 25% працівників: Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
Купірування та видалення пазурів: Раді пропонують заборонити оперувати тварин для Купірування та видалення пазурів: Раді пропонують заборонити оперувати тварин для "краси"
В Україні з'явиться військова поліція, яка розшукуватиме дезертирів: Зареєстровано законопроєкт В Україні з'явиться військова поліція, яка розшукуватиме дезертирів: Зареєстровано законопроєкт