USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Купірування та видалення пазурів: Раді пропонують заборонити оперувати тварин для "краси"

Якщо закон ухвалять, то домашні тварини можуть бути у вольєрі або на прив’язі на підприємствах не довше 12 годин поспіль
домашні тварини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт №11328, який пропонує внести зміни до законодавства про захист тварин від жорстокого поводження. 

Зокрема, документ забороняє купірування (часткове або повне відрізання) хвоста та вух, позбавлення голосу, видалення зубів та пазурів. Винятки становитимуть хірургічні операції за вказівкою лікаря ветеринарної медицини, якщо такі заходи є необхідними, а також для запобігання розмноженню.

Згідно із законопроєктом, домашніх тварин дозволяється вигулювати у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території не довше 12 годин поспіль, після чого забезпечити вигул тварини протягом не менше ніж годину. Підприємствам дозволено тримати тварин у вольєрі або на прив’язі не довше 12 годин поспіль, після чого забезпечити вигул тварини протягом не менше ніж годину.

Також забороняється використовувати домашніх тварин у рекламі, розвагах, на виставках, у змаганнях та інших подібних заходах, якщо організатор не створив відповідних умов для домашніх тварин, а також якщо здоров'я та загальний стан домашніх тварин поставлено під загрозу.

Не можна примушувати тварини до перевершення своїх природних можливостей чи сил шляхом застосування штучних допоміжних засобів, які спричиняють ушкодження чи викликають біль, страждання або пригнічення.

Єдиний реєстр домашніх тварин

Наприкінці минулого року Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення в країні Єдиного державного реєстру домашніх тварин – собак та котів. В ньому міститиметься опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані.

А з 2015 року в Україні діє закон, який передбачає обов’язкову реєстрацію й ідентифікацію обмеженого переліку сільськогосподарських тварин, серед яких – велика рогата худоба, коні, свині, вівці.

Крім того, незабаром можуть з’явитися електронні ветеринарні паспорти у застосунку "Дія".

Читайте також:
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років
Раді пропонують продовжити термін оновлення облікових даних на 90 днів: Міноборони не підтримує цей законопроєкт Раді пропонують продовжити термін оновлення облікових даних на 90 днів: Міноборони не підтримує цей законопроєкт