USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський ввів нові санкції. У списку – 51 людина та 134 компанії

До списку обмежень потрапили фізичні особи, серед яких росіяни, українці та громадяни Латвії
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Серед 43-х осіб, які відтепер під санкціями, окрім росіян є також люди, які мають ще й громадянство (окрім РФ) України та Латвії. Обмежння також введені проти 119 компаній – здебільшого з території РФ, але є й ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Іншим указом Зеленський ввів санкції проти восьми осіб (серед яких громадяни Кіпру, України та Росії) й 15 компаній, серед яких половина з окупованого Криму. Підсанкційним особам блокують активи на території України, припиняють торгівельні операції та транзит ресурсів країною, анулюються ліцензії тощо.

Новини за темою: Марокко допомагає Росії ухилятися від санкцій, – NYT

Санкції проти РФ

Україна ввела багато рівнів обмежень проти Росії та пов’язаних з Кремлем олігархів. Ще на початку вторгнення у 2022 році НБУ заборонив обіг рубля та закрив російські державні банки. Українські суди постійно конфісковують російські активи. В листопаді президент увів у дію рішення РНБО щодо нових штрафних заходів, до списку яких потрапили 147 громадян Росії, а також інших країн. Зокрема нещодавно Європейський Союз увів у дію новий 12-й пакет санкції проти Російської Федерації, який ще більше послаблять російську військову машину.

Нагадаємо, міністерство фінансів Сполучених штатів Америки запровадило обмеження проти понад 150 фізичних та юридичних осіб, які допомагають російському військово-промисловому комплексу. Раніше Сполучені Штати Америки і Велика Британія запровадили санкції проти двох росіян, які пов'язані із ФСБ РФ.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств