USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США оголосили новий пакет санкцій проти осіб та компаній, які допомагають російському ВПК

Мінфін Сполучених Штатів наклав обмеження на низку російських банків
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство фінансів Сполучених штатів Америки запровадило санкції проти понад 150 фізичних та юридичних осіб, які допомагають російському військово-промисловому комплексу. Про це повідомляється на сайті відомства.

"Кремль поступово перетворює Росію на економіку військового часу, але військова машина Путіна не може вижити лише за рахунок внутрішнього виробництва. Наші сьогоднішні санкції продовжують посилювати тиск на добровільних постачальників і мереж із третіх країн, які надають Росії ресурси, що їй відчайдушно потрібні для нарощування та підтримки свого військово-промислового комплексу", – заявила міністерка фінансів Джанет Л. Єллен.

Зазначається, що обмеження спрямовані на припинення діяльності фізичних, юридичних осіб та мереж у третіх країнах, які сприяють, організовують і забезпечують передачу ключових технологій, обладнання та ресурсів кінцевим користувачам російської військово-промислової бази.

Санкції ввели не лише проти росіян, а й проти деяких громадян Пакистану, Китаю, Туреччини. Під обмеження потрапили компанії у Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах Китаї, Швейцарії, Сінгапурі, Киргизстані, Таджикистані, на Мальдівах.

Також Мінфін США наклав санкції на наступні російські банки: акціонерне товариство "Експобанк" – російський комерційний банк; акціонерне об’єднання "Об’єднана Інвестиційна Група" – російська інвестиційна компанія; розрахункова небанківська кредитна організація "Металург"  – російський комерційний банк; "Сигнал Інвест"  – російська фінансова установа.

Нагадаємо

7 грудня президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про нові санкції проти російських громадян і компаній.

Обмеження запроваджуються щодо 185 іноземців, переважно громадян РФ. А також до списку потрапила 181 компанія, зареєстрована на території Росії.

До переліку фізосіб зокрема входять Апті Алаудінов та Рамзан Цицулаєв, які є соратниками глави Чечні Кадирова. Так, нагадаємо, що Алаудінов – генерал-майор із Росгвардії, помічник Кадирова по взаємодії із силовими відомствами, командир спецзагону "Ахмат". А Цицулаєв був співробітником інституту МВС РФ, був "повпред глави Чечні в Україні".

Крім того, до списку потрапили заступник прем'єр-міністра Татарстану Мідхат Шагіахметов, гендиректор "Ульянівського автомобільного заводу", Аділь Ширінов та десятки осіб, пов'язаних із поставками електронних компонентів для збройової промисловості Росії, керівники та співзасновники підприємств, пов'язаних з оборонкою та військово-промисловим комплексом країни-агресора.

Того ж дня США та Британія ввели нові санкції проти Росії за кібершпигутство – це люди, пов'язані із ФСБ.

Водночас попри санкції статки російських олігархів зросли.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні