USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС

Президент України назвав ситуацію з фінансуванням від США проявом чистої політики
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю PBS NewsHour заявив, що Трипільська ТЕС була знищена Росією, оскільки під час відбиття атаки закінчилися ракети, які захищали Трипілля.

За його словами, під час масованої атаки 11 квітня терористи запустили проти Трипільської станції 11 ракет. Силам ППО вдалося збити сім із них.

"Чотири знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль у нас. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля", – пояснив Зеленський.

Про ситуацію на фронті

Україна не має необхідної кількості озброєння, щоб успішно протистояти російській навалі, за таких умов окупанти щодня посуватимуть українські війська назад, заявив глава держави.

"Я кажу вам відверто – без цієї допомоги (від союзників, зокрема, від США, – ред.) шансів перемогти в нас не буде. І треба бути набагато сильнішими за свого ворога – ось про що я говорю", – зазначив він.

За словами президента, сьогодні співвідношення артилерійських снарядів на фронті – 1 до 10, а літаків – 1 до 30.

"Як можна воювати? Ми ж не просимо якусь особливу зброю. І ніхто не просить дати 500 або 300 літаків – Росія, до речі, 300 літаків використовує тільки на території України! У будь-якому разі за цієї статистики вони (РФ, – ред.) нас будуть щодня штовхати назад", – додав український лідер.

Також президент не очікує, що Україні буде легше наступного року. Він підкреслив, що українці не думають про наступний рік, а думають про завтрашній день.

Ситуація з допомогою у США – прояв чистої політики

Зеленський відреагував на пропозицію спікера Палати представників Майка Джонсона розділити законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на чотири окремі законопроєкти, останній з яких стосується пріоритетів національної безпеки США.

Так, за словами глави держави, якщо Штати ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, що не включатиме кошти для України, це буде ганьбою світу та демократії.

Новини за темою: США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі

Він додав, що крок спікера Джонсона є проявом чистої політики.

"Ну якщо Конгрес буде ділити цю допомогу після всього, що сталося, буде ділити на ізраїльську та українську, то це означає, що це питання виборів у Сполучених Штатах", – пояснив президент.

Також Зеленський вважає, що якщо Україна програє у війні, Росія піде війною на країни НАТО, що призведе до загибелі вже американських солдатів, яким доведеться захищати свої землі.

Раніше американські ЗМІ писали, що Палата представників має намір розглянути законопроєкт про підтримку Ізраїлю після атаки Ірану. Тоді ж передбачалося, що проголосувати можуть за законопроєкт, у якому також передбачено допомогу Україні.

Однак уже у вівторок стало відомо, що спікер Палати представників оприлюднив план із просування іноземної допомоги, представивши чотири окремі законопроєкти, що стосуються допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки.

Очікується, що кожну пропозицію голосуватимуть окремо.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів